ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αδίκως ο Μπουρνούς στο στόχαστρο του εισαγγελεα - Πρόταση έκπληξη με διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Αδίκως ο Μπουρνούς στο στόχαστρο του εισαγγελεα - Πρόταση έκπληξη με διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι περί ενοχής του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, προκάλεσε έκπληξη.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Βαγγέλης Μπουρνούς είναι μια εβληματική παρουσία δημάρχου, όπου εκείνη τη στιγμή πρόσφερε τα μέγιστα όταν αντικατέστησε με τον δημοτικό του μηχανισμού ένα κράτος που δεν λειτουργούσε.

Eνώ πρότεινε αθώωση για όλες τις αποδειδόμενες από το βούλευμα κατηγορίες, ταυτόχρονα ο ίδιος ο εισαγγελέας εκπλήσσοντας, επέκτεινε το κατηγορητήριο και συμπεριέλαβε δηλώσεις του δημάρχου για τις οποίες δεν παραπέμφθηκε.

Είπε λανθασμένα στην πρότασή του ό,τι τη στιγμή των δηλώσεων 17.58, την ίδια στιγμή των δηλώσεων η φωτιά είχε ήδη εισέλθει και κατέκαιγε οικισμούς, ενώ ο ίδιος πρωθύστερα είχε πει ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό του Νέου Βουτσα 18.05.
Ακολούθως είπε - τα στοιχεία δείχνουν αντίθετα συμπεράσματα - ότι ως μη όφειλε ο τότε δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνους από ζήλο αναφέρθηκε σε ανακριβείς πληροφορίες για τους πολίτες, με πηγή όχι την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία αλλά την αστυνομία, την πολιτική του προστασία και κάποια e-mails.

Παρέλειψε όμως να πει ο κύριος εισαγγελέας ότι τα e-mails ήταν της πυροσβεστικής υπηρεσίας προς την περιφέρεια Αττικής που ακολούθως ενημέρωσε το δήμο, ότι τα στοιχεία της πολιτικής προστασίας ήταν αυτά που άκουγαν στους ασυρμάτους της πυροσβεστικής, ενώ η ενημέρωση από την αστυνομία για εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος ήταν σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Παρέλειψε επίσης να πει ότι ενημέρωσε ορθώς ότι δεν κινδυνεύει η Καλλιτεχνούπολη. Παρέλειψε να πει ότι ορθώς ενημέρωσε ότι η φωτιά κατευθύνεται από το χωριό Νταού Πεντέλη μέσω του Πεντελικού όρους στο Νέο Βουτζα που κινδυνεύει. Επίσης πράγματι αναφέρθηκε σε δεύτερη λανθασμένη κατεύθυνση της φωτιάς προς Διώνη και Διόνυσο, αλλά τέτοιο ήταν το περιεχόμενο της ενημέρωσης από την πυροσβεστική υπηρεσία και τους ασυρμάτους και τα e-mails περί βόρειας κατεύθυνσης.
Η λανθασμένη αυτή πληροφόρηση οφείλοταν στα e- mails της πυροσβεστικής που έλεγε για φωτιά προς τη Διώνη ή Διόνυσο μέσω των ασύρματων της πυροσβεστικής που είχε και την ευθύνη ορθής ενημέρωσης.

Ένα είναι σίγουρο.
Ο Βαγγέλης Μπουρνούς ήταν και παραμένει μία εμβληματική εικόνα στα μάτια των ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Αυτό δεν αλλάζει με καμία πρόταση.