ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασιλόπουλος: Προστασία των μαθητών μας κατά την περίοδο των πανελλήνιων από το θόρυβο που προκαλεί ο Δ.Α.Α. Ελευθέριος Βενιζέλος

Με κατεπείγουσα επιστολή προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Παιδείας, ζητάμε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι μαθητές Ραφήνας και Πικερμίου κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων από τις προσγειώσεις – απογειώσεις των αεροσκαφών μεταξύ Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Τετάρτη 09 Ιουνίου 2021
Αρ.πρωτ. ΒΑ3325/0621
Προς: 1. Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Υπόψη κου O' Connor
2. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Υπόψη κου Δριτσάκου
Κοιν.: 1. Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Υπόψη κας Κεραμέως
2. Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας, Υπόψη κας Μακρή
3. Γραφείο Γ.Γ. Υπ. Παιδείας 1βάθμιας & 2βάθμιας εκπαίδευσης, Υπόψη κου Κόπτση
4. Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ραφήνας – Πικερμίου, Υπόψη κας Γιάννου
Θέμα: Προστασία των μαθητών μας κατά την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων από το θόρυβο που προκαλεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αξιότιμοι,
Κατά την διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως να τηρηθούν τα έως σήμερα ισχύοντα ωράρια χρήσης των αεροδιαδρόμων (07:00-15:00 ανατολικός, 15:00-18:00: δυτικός, 18:00-23:00: ανατολικός και 23:00-07:00: δυτικός).
Οι μαθητές της Ραφήνας και του Πικερμίου, όπως αντιλαμβάνεσθε, έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με εκείνους των Σπάτων και της Αρτέμιδος και με δεδομένο ότι το Λύκειο Ραφήνας βρίσκεται κάτω από την διέλευση του αεροδιαδρόμου, η όχληση θα επηρεάσει αδιαμφισβήτητα τις επιδόσεις των μαθητών μας.
Το ενδεχόμενο και μόνο πρόσθετης επιβάρυνσης των μαθητών του Δήμου μας συγκριτικά με τους μαθητές του όμορου Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, ανάγκασε αρκετούς γονείς, αλλά και την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ραφήνας – Πικερμίου να επικοινωνήσουν μαζί μου, λόγω της τρέχουσας ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου Παιδείας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.