ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Βασιλόπουλος: "Παραιτήθηκα απο Αντιδήμαρχος - Δεν μπορώ να συνεργάζομαι με παράταξη φασιστικής νοοτροπίας"

Για τον πραγματικό λόγο της αποχώρησης του, απο την συνδιοίκηση του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου με την διοικούσα παράταξη, μίλησε αποκλειστικά στο Atticatoday.gr o πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού- Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Ανδρέας Βασιλόπουλος

Ο πρώην πλέον, κατά παραίτηση του, Αντίδημαρχος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς και της παράταξης που διοικεί τον Δήμο, κάνοντας λόγο για φασιστική νοοτροπία που δεν μπορεί να την δεχθεί, ούτε ως αρχηγός παράταξης, ούτε ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος αλλά ούτε και ως άνθρωπος

"Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοια φασιστική νοοτροπία απο την διοικούσα παράταξη, γι'αυτό και υπέβαλλα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτηση μου απο την θέση του Αντιδημάρχου."

"Υπήρχε καιρό διάσταση μεταξύ του Δημάρχου και εμένα. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν συναποφασίζαμε απολύτως τίποτα" μας αναφέρει ο κύριος Βασιλόπουλος. 

"Ξέρετε έγιναν εκλογές και ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε με στόχο το καλό του Δήμου μας. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συνεργασία μας, δύο εκλεγμένων παρατάξεων που είχαν ως κοινό παρονομαστή την ευημερία των κατοίκων του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου.

Δυστυχώς όμως, δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες που κάναμε επι των προγραμματικών δηλώσεων των δύο παρατάξεων πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς να μην ρωτάει κανέναν, να φέρνει τα θέματα που εκείνος ήθελε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καμία ανάμειξη της παράταξης μας στις αποφάσεις και ουσιαστικά μας ήταν σαν να μας έλεγε, αν σας αρέσει ψηφίστε τα. Ειδικά για το ζήτημα που έχει προκύψει, όταν τα θέματα έρχονται ανάμεικτα στις αναμορφώσεις προϋπολογισμών, όπως η διευθέτηση του Ρέματος και της επιχορήγησης των σχολείων, αναγκαζόμαστε να καταψηφίσουμε συνολικά τα θέματα έτσι όπως παρουσιάζονται. 

Ο Δήμαρχος γνώριζε πολύ καλά την ουσιαστική διαφορά που είχαμε ως παρατάξεις -προ εκλογικά- για το θέμα της τσιμεντοποίησης των 11χιλιομέτρων του Ρέματος που προσπαθεί να περάσει και παρόλα αυτά δεν με κάλεσε ποτέ να με ρωτήσει και να με συμβουλευτεί ως Αντιδήμαρχο επι του θέματος.

Προφανώς και δεν θα ψηφίζαμε ποτέ ένα θέμα που έχουμε τόσο μεγάλη αντίρρηση και διαφωνία, απλώς και μόνο γιατί διατελούσα Αντιδήμαρχος στην παρούσα διοίκηση  γι'αυτό και το καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο" είπε ο κος Βασιλόπουλος και προσθέτει: 

"Δεν είμαστε κοπάδι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να μας διοικεί και να μας πηγαίνει και να μας φέρνει όπως θέλει ο Δήμαρχος.

Ειναι πραγματικά λυπηρό που οι υπόλοιποι αντιφρονούντες -επι διάφορων θεμάτων- αντιδήμαρχοι, δεν εκδηλώνουν την αντίθεση τους δημόσια προς τον Δήμαρχο υπο τον φόβο της καρατόμησης

Στο δια ταύτα δηλαδή, παίζουν το παιχνίδι του Δημάρχου, λένε μάλιστα δήμαρχε, ναι σε όλα.

Η δικτατορία και η φίμωση του έργου των αντιδημάρχων, δεν πρέπει να επικροτείται απο κανέναν.

Γιατί αν έχετε προσέξει, κάθε έργο μικρό ή μεγάλο, παρουσιάζεται απο τον ίδιο τον Δήμαρχο στο προσωπικό του ιστολόγιο στο Facebook, δρέποντας ουσιαστικά τους καρπούς όλων των υπολοίπων. 

Δεν μπορώ να ειμαι σε μια διοίκηση και να συνεργάζομαι με μια παράταξη που έχει τόσο φασιστική νοοτροπία, οπότε για λόγους προσωπικής ηθικής, οδηγήθηκα σε αναγκαστική παραίτηση

Ο κύριος Γεράσιμος Βουδούρης, θεωρεί πως ένας αντιδήμαρχος εντός μιας διοίκησης δεν μπορεί να εκφέρει την διαφωνία του επι των θεμάτων. Αυτή ειναι ξεκάθαρα φασιστική νοοτροπία της διοίκησης του Δημάρχου και εγώ δεν μπορώ να την δεχθώ."

Πράγματι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Βουδούρης απευθύνθηκε στον κύριο Βασιλόπουλο ζητώντας του ξεκάθαρη απάντηση για το βρίσκεται εντός ή εκτός διοίκησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εφόσον ως αντιδήμαρχος λαμβάνει την αντιμισθία πρέπει να συμφωνεί αλλιώς να παραιτηθεί απο το αξίωμα. 

Δείτε εδώ το στιγμιότυπο της έντονης συζήτησης μεταξύ Βουδούρη - Βασιλόπουλου στο 35.40"

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε απο τα ανωτέρω, η ρήξη ειναι οριστική μεταξύ των δύο παρατάξεων και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας -που πρώτοι εμεις γράψαμε και σας παρουσιάσαμε- πως ο διάδοχος αντιδήμαρχος στην θέση του Βασιλόπουλου θα ειναι ο Σπύρος Κάρλος.

 

Διαβάστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το επίσημο κείμενο της παραίτησης του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" Ανδρέα Βασιλόπουλου, απο την θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού- Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου.

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τη θέση του Αντιδημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου, η οποία είναι και ομόφωνη της παράταξής μας «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», να αποχωρήσω από τη θέση του Αντιδημάρχου Ραφήνας Πικερμίου.

Ως δημοτική παράταξη από το 2014 που πρωτοξεκινήσαμε έχουμε υλοποιήσει εκατοντάδες δράσεις ουσίας ακολουθώντας το όραμα και την αναπτυξιακή στρατηγική που έχουμε για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Αυτό αποτυπώθηκε στον πολυσέλιδο «Απολογισμό Έργου 2014-2019» και στο αναλυτικό «Πρόγραμμα και Σχεδιασμό Διοίκησης 2019-2023» που με ευθύτητα γνωστοποιήσαμε στους πολίτες προεκλογικά.

Συνεπείς στις αρχές και στις δεσμεύσεις μας και θεωρώντας ότι η συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων είναι βασική για την πρόοδο, επιλέξαμε συνειδητά το δρόμο αυτό αντί της στείρας αντιπολίτευσης και αντιπαράθεσης με την πλειοψηφούσα παράταξη. Το πρόγραμμά μας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και το σύγχρονο μοντέλο διοίκησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν ουσιώδη συνεισφορά της παράταξής μας στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Κατά την περίοδο της συμμετοχής μας στη διοίκηση του Δήμου συμβάλλαμε καθοριστικά στην υλοποίηση του δημοτικού έργου το οποίο προωθήσαμε από κοινού, χωρίς να διστάσουμε να διαφοροποιηθούμε σε ότι ήταν επιζήμιο για τους δημότες μας. 

Γνωρίζετε ότι δεν ήταν πάντα εύκολη η συνεργασία μας. Πέρα από τις διαφωνίες μας που ανέκυψαν σε μεγάλα θέματα, η υπέρμετρη παρεμβατικότητα στο έργο των Αντιδημάρχων και η υποκατάσταση αρμοδιοτήτων για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, εξάντλησε τα όποια περιθώρια είχαμε δώσει στη συνεργασία αυτή, παρότι επανειλημμένα είχαμε εκφράσει και προειδοποιήσει εγκαίρως, ότι εμποδίζουν το έργο της δημοτικής αρχής.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους αντιδημάρχους, το γενικό γραμματέα και φυσικά το προσωπικό του Δήμου και να δηλώσω, όπως πάντα, την προθυμία μου να συνδράμω στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και στη υλοποίηση αναπτυξιακών και κοινωνικών δράσεων στο Δήμο μας.

Τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών μας, θα συνεχίσω το έργο προσφοράς που έχει ξεκινήσει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023, ως υποψήφιος δήμαρχος, θα ζητήσω την εντολή διοίκησης γνωρίζοντας την ανάγκη ριζικής ανανέωσης και ορθολογικού τρόπου διοίκησης, τα οποία αποτελούν μονόδρομο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξη της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Με τιμή, Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού,

Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής Ραφήνας-Πικερμίου

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης»