ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου καλωσορίζει 13 εκπαιδευτικούς από Ρουμανία, Λετονία, Βουλγαρία και Ισπανία

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς υποδέχτηκαν 13 γυναίκες εκπαιδευτικούς από Ρουμανία, Λετονία, Βουλγαρία και Ισπανία, οι οποίες φιλοξενούνται από το 4ο Δημοτικό Σχολείο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Partners for a school of future".
▶ Ο κ. Μπουρνούς, αφού τις καλωσόρισε, παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία της Ραφήνας και δώρισε τέσσερα αντίτυπα, ένα για κάθε χώρα, του βιβλίου «ΡΑΦΗΝΑ ΠΙΚΕΡΜΙ Η μακραίωνη ιστορία του τόπου».
▶ Οι εκπαιδευτικοί θα φιλοξενηθούν για περίπου μια εβδομάδα, και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού σχολείου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
▶ Παράλληλα, με βάση το πρόγραμμα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου ώστε να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της Ραφήνας αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας της ΕΕ που αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού.
Η διεθνής εμπειρική έρευνα καταδεικνύει ότι η συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+ προάγει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες όσων συμμετέχουν σε αυτά και ωφελεί ποικιλοτρόπως τα άτομα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους οργανισμούς και την κοινωνία στο σύνολο της, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και τον κόσμο.