ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Σαρωνικού

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σαρωνικού και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».
 
Οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Επιπλέον έλαβαν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.
 
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, δήλωσε: «Ο Δήμος Σαρωνικού, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε για τους κατοίκους του διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και την ΚΑΡΠΑ αποτελούν σημαντικό εφόδιο για κάθε άνθρωπο στη διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια η επέμβασή του για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει και να υλοποιεί δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας».
 
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ηλίας Πατσιαούρας, δήλωσε: «Ο Δήμος Σαρωνικού μέσω των Κοινωνικών του Δομών και του ΚΕΠ Υγείας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για υλοποίηση δράσεων από το ΕΔΔΥΠΠΥ που αφορούν στην πρόληψη σε θέματα υγείας προς όφελος των δημοτών – κατοίκων της περιοχής μας. Ευελπιστούμε – όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (λόγω της πανδημίας) – να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αντίστοιχο σεμινάριο δια ζώσης με ευρύτερη συμμετοχή πολιτών ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες εξασφαλίζοντας ένα πολύτιμο βοήθημα στην έγκαιρη αντίδραση και τη σωστή αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για τη ζωή κάποιου ανθρώπου που κινδυνεύει».
 
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων πραγματοποιεί δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, μέσω του διαδικτύου, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή υγείας των πολιτών. Η εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στις βασικές Α΄ Βοήθειες μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και φυσικών καταστροφών. Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο «Η γνώση σώζει ζωές», αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθητοποίησή των πολιτών αλλά και της Δημοτικής Αρχής για την πρωτοβουλία της.»