ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

54 δημότες Σαρωνικού ζητούν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ηχορύπανσης

54 συνδημότες με επιστολή που κατατέθηκε στις 12 Ιουλίου στο πρωτόκολλο του δήμου Σαρωνικού ζητούν από το Δήμαρχο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να επανασυζητηθεί σε κανονική συνεδρίαση το ΕΗΔ θέμα του προηγούμενου συμβουλίου που αναβλήθηκε, με τίτλο «Τροποποίηση παράτασης ωραρίου μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος»

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Αρ.πρ.12436
12/07/22
Αίτημα για την συζήτηση θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς τον Δήμαρχο κ. Φιλίππου
Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ράπτη
Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιούνη, ετέθη από τον κ. Δήμαρχο εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα με τίτλο «Τροποποίηση παράτασης ωραρίου μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». Μετά από την συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα εντός της ημερήσιας διάταξης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καθημερινότητα μεγάλου μέρους δημοτών που γειτνιάζουν με καταστήματα υγειονομικού
ενδιαφέροντος. Η κατάσταση που δημιουργείται από τον τρόπο που δίνονται οι παρατάσεις ωραρίου (χωρίς να ελέγχονται για κάθε μια αίτηση ξεχωριστά οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος) καθώς και η αδυναμία του Δήμου να ελέγξει στην πράξη, τόσο την ένταση του ήχου όσο και τους όρους εφαρμογής της εν λόγω λειτουργίας, έχουν σαν αποτέλεσμα να καλείται ο ίδιος ο δημότης που ενοχλείται να σταματήσει την όποια παρανομία, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο και φυσικά εντελώς απαράδεκτο.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να τηρήσει την δέσμευσή του και την κα. Πρόεδρο με βάση το άρθρο 215, παρ. 3 του ν. 3463/ 2006, να φέρει το
θέμα προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι η καλοκαιρινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόβλημα είναι εντονότατο.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση με γνώμονα την προστασία των κατοίκων από την ηχορρύπανση, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Να μην επιτραπεί καμία παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων πέρα από το οριζόμενο από την αστυνομική διάταξη ωράριο, δηλαδή πέρα από την
22:00 κατά την χειμερινή περίοδο και πέρα από την 23:00 κατά την θερινή περίοδο.
Να παρθούν μέτρα ελέγχου της ηχορύπανσης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι υπογράφοντες
Ονοματεπώνυμο Υπογραφή Διεύθυνση

Πηγή: paraktios.gr