ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για βρέφη και μικρά παιδιά από τον "Safer Life Greece" του Δήμου Σαρωνικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για βρέφη και μικρά παιδιά από τον "Safer Life Greece" υπό την αιγίδα του "Ν.Π.Δ.Δ. Αριστόδικος" και των "Κοινωνικών Δομών" του Δήμου Σαρωνικού.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για βρέφη και μικρά παιδιά, υπό την αιγίδα του "Ν.Π.Δ.Δ. Αριστόδικος" και των "Κοινωνικών Δομών" του Δήμου Σαρωνικού.

Κατά την τρίωρη διάρκεια του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών, από τον "Safer Life Greece".

Το σεμινάριο, αναλυτικά, περιλάμβανε τις παρακάτω ενότητες:

  • Αποτελεσματική αναγνώριση θύματος που κατέρρευσε
  • Ενεργοποίηση συστήματος πρώτων βοηθειών - σωστή επικοινωνία
  • Θωρακικές συμπιέσεις υψηλής ποιότητας (ΚΑΡΠΑ)
  • Τοποθέτηση θύματος σε θέση προστασίας αεραγωγού
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα

 «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί με τη συνδρομή ειδικών εκπαιδευτών περίπου 150 άτομα είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι πρέπει να κάνουν για να σώσουν τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Σε περιπτώσεις κρίσης χρειάζεται γνώση και ψυχραιμία γιατί κάθε δευτερόλεπτο είναι ανεκτίμητο. Το προσεχές διάστημα θα διοργανώσουμε ακόμη ένα ειδικό σεμινάριο, μόνο για φροντιστές και το προσωπικό των παιδικών σταθμών, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να γίνουν κοινωνοί του μηχανισμού πρώτων βοηθειών. Όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν πιστοποίηση», σημείωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμητρα Ράπτη, μετά το πέρας των εργασιών.

Παρών στο σεμινάριο ήταν και ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ηλίας Πατσιαούρας ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό:

 «Σήμερα αποδεικνύουμε ότι δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και φροντίζουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης. Ανάμεσά μας βρίσκεται όλο σχεδόν το προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου Σαρωνικού, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για την υγεία και την προστασία των παιδιών μας. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο σας», κατέληξε.

Το εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Φροντίδας και τον συντονισμό της δράσης είχε ο πρόεδρος του Safer Life Greece, Μάνος Πατσιαλίδης.

Από το Γραφείο Τύπου