ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων του Δήμου Σαρωνικού, για μίσθωση των χώρων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους»

Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων του Δήμου Σαρωνικού, για μίσθωση των χώρων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους» που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Δήμος Σαρωνικού αναζητά ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να προβούν στη μίσθωση των διαμερισμάτων τους σε ωφελούμενους του προγράμματος. Από το πρόγραμμα, προβλέπεται επιδότηση 100% του ενοικίου των δικαιούχων, μέχρι και 24 μήνες από την έναρξη της μίσθωσης.

 Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο PR.A.K.S.I.S. εφαρμόζει το πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους στους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Σαρωνικού», υποστηρίζοντας εντός των ορίων του πέντε νοικοκυριά, από τα οποία τα τέσσερα είναι μονοπρόσωπα και το ένα είναι πενταμελής οικογένεια.

 Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες έλλειψης στέγης μέσω υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία.

Οι ωφελούμενοί του επιδοτούνται ως προς το επίδομα στέγασης του ΟΠΕΚΑ:

▪ για το 3ο έτος της μίσθωσης με το 75% του συμφωνηθέντος μισθώματος

▪ για το 4ο έτος της μίσθωσης με το ισχύον ύψος επιδότησης ενοικίου, χωρίς την ισχύ εισοδηματικών – περιουσιακών κριτηρίων. Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στέγασης καλύπτεται για 4 χρόνια από το πρόγραμμα.

 Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ειρήνη Μυλοπτέρη στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σαρωνικού στα τηλέφωνα 2291037316-2291036327.

Από το Γραφείο Τύπου