ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Μία σειρά από βασικά έργα υποδομών χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Σαρωνικού

Μία σειρά από βασικά έργα υποδομών χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Σαρωνικού

Μία εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός με το νέο Δήμαρχο Σαρωνικού Χρήστο Γκίνη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τα έργα που υλοποιούνται, καθώς και εκείνα που δρομολογούνται στο Δήμο Σαρωνικού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννης Ασπρουλάκης.

Αφού ευχήθηκαν καλή θητεία στον κ. Γκίνη, ο κ. Πατούλης και ο κ. Αυγερινός επισήμαναν ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Σαρωνικού θα συνεχιστεί στο ίδιο καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί καθ΄ όλη την διάρκεια συνεργασίας και με τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Φιλίππου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποτυπώθηκε το ευρύ έργο που εκτελείται στο Δήμο Σαρωνικού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά και του επιπέδου ασφάλειας.

Αναλυτικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των παρακάτω έργων που ήδη είναι σε εξέλιξη:

  • στην ολοκλήρωση των μελετών για τα οδικά έργα στην παραλιακή Βάρκιζας – Σουνίου,
  • στη βελτίωση του οδοφωτισμού,
  • στην ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων,
  • στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Σαρωνίδα,
  • στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την προκήρυξη του έργου για τα όμβρια,
  • στις αναβαθμίσεις σχολείων στην Παλαιά Φώκαια,
  • στα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ένα κομβικό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αυτό της οριοθέτησης των ρεμάτων ενώ κατά τη συνάντηση προαναγγέλθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

photo17098_d2bbb.jpeg

photo27099_39fa3.jpg