ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πέντε στελέχη της παράταξης Γ. Σωφρόνη αποχωρούν από τον συνδυασμό

Πέντε στελέχη της παράταξης Γ. Σωφρόνη αποχωρούν από τον συνδυασμό

Ραγδαία ξεδιπλώνονται οι αυτοδιοικητικές εξελίξεις στον Δήμο Σαρωνικού, 7 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ζητήματα διάσπασης με ανεξαρτητοποιήσεις και δύο υποψηφιότητες αλλά από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα έντονα εσωτερικά προβλήματα, που παρουσιάζει η μείζων αντιπολίτευση.

Παράδοξο είναι το γεγονός, ότι ο Γιώργος Σωφρόνης παρά την εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά και την προηγούμενη θητεία του ως δήμαρχος δεν έχει καταφέρει μετά από την παραίτηση του κ. Φιλίππου να αναδείξει την παράταξη του ως καταλληλότερη ή να την εμπλουτίσει με ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό και να έχει εν τέλει ένα προβάδισμα εκμεταλλευόμενος την διάσπαση της δημοτικής αρχής.

Αντίθετα, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Σωφρόνης χάνει ολοένα και περισσότερες από τις δυνάμεις του, μετρά απώλειες σε ενεργεία δημοτικούς συμβούλους και έχει χάσει την δυναμική που κατείχε το 2019.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν νέες απώλειες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, πέντε στελέχη της παράταξης μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, έχουν ήδη δηλώσει την απόφασή τους στον κ. Σωφρόνη να μην συμμετάσχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Είναι απορίας άξιο, πώς θα διαχειριστεί την εν λόγω εσωτερική κρίση ο κ. Σωφρόνης σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμης από πλευράς σύνθεσης του ψηφοδελτίου του, που αντι να κερδίζει νέους υποψηφίους, δεν μπορεί να διατηρήσει τους υφιστάμενους του