ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Καλύβια: Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς – Τι απαντά  ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Καλύβια: Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς – Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Σοκάρουν οι μαρτυρίες μαθητών του σχολείου στα Καλύβια, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς που του έκαναν τροχονομικό έλεγχο.

Ένας από τους μαθητές ανέφερε στο enikos.gr πως: «Ο οδηγός κάπνιζε και ήταν πιωμένος. Η τροχαία γύρναγε από το πρωί. Ήρθε η τροχαία και τον πήρε. Έγινε έξω από το σχολείο, εγώ περίμενα το λεωφορείο. Ήρθε ο πατέρας μου τελικά και με πήρε.»

Όπως είπε ο ανήλικος: «Κάπνιζε μέσα στο λεωφορείο ενώ μίλαγε και περίεργα. Μία φορά με είχε πάει σπίτι μαζί με άλλα παιδιά. Σήμερα είδαμε τον οδηγό αναστατωμένο όταν ήρθε η τροχαία. Αυτό τον οδηγό τον έχω δει ξανά. Κάπνιζε και άλλες φορές μέσα στο λεωφορείο».

Ο οδηγός συνελήφθη χθες το πρωί – έπειτα από έλεγχο της τροχαίας- για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και οι μαθητές αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους με άλλο σχολικό.

Όπως έγινε γνωστό, στον 66χρονο αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς είχε εντοπιστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και τον Οκτώβριο του 2022. Μάλιστα, τότε είχε επιτεθεί και στους αστυνομικούς που του έκαναν έλεγχο!

Κατά το παρελθόν είχε εντοπιστεί τόσο τον Σεπτέμβριο του 2018 όσο και τον Δεκέμβριο του 2019 να οδηγεί χωρίς δίπλωμα.

O αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας δήλωσε στο enikos.gr πως “Έχουμε την υποχρέωση εκ του νόμου να μεταφέρουμε τα παιδιά των δημοσίων σχολείων και να τα πηγαίνουμε στα σχολεία τους. Η διαδικασία προκύπτει μέσα από διαγωνισμούς. Από τους διαγωνισμούς προκύπτουν ανάδοχοι. Για να γίνουν οριστικοί ανάδοχοι πρέπει να έχουν τα δικαιολογητικά. Τα οχήματα να έχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει και να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Οι οδηγοί να έχουν τα πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας. Τότε και μόνο τότε οριστικοποιείται η σύμβαση και έχει υποχρέωση ο ανάδοχος όταν αλλάζει ο οδηγός να μας ενημερώνει. Η περιφέρεια Αττικής μεταφέρει 33.000 παιδιά με 1.600 δρομολόγια σε όλη την Αττική. Το έργο εκτελείται με προσοχή και με μεγάλη επάρκεια επί σειρά ετών με συγκεκριμένες νομοθετικές διαδικασίες. Χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι”.

Πηγή:https://www.enikos.gr/