ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει δράση καθαρισμού της παραλίας Σαρωνίδας την Κυριακή 28 Μαΐου

Ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει δράση καθαρισμού της παραλίας Σαρωνίδας την Κυριακή 28 Μαΐου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σαρωνικού καλωσορίζει την επόμενη Κυριακή 28 Μαΐου, 11:00-13:00, δράση καθαρισμού στην ακτή της Σαρωνίδας που θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική εκπαίδευση από το Aμερικανικό Κολέγιο Deree και την διεθνή οργάνωση Healthy Seas. Παράλληλα εθελοντές δύτες από την Ghost Diving Greece θα διεξάγουν υποβρύχιο καθαρισμό θαλάσσιων απορριμμάτων δίνοντας έμφαση στα ιδιαιτέρως επιβλαβή δίχτυα-φαντάσματα.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, σημείωσε:

 «Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό οι νέοι μας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας να προσανατολίζονται σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για υγιή οικοσυστήματα και για την αλλαγή των επιβλαβών, για το περιβάλλον, συνηθειών μας. Να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Σε αυτή την προσπάθεια τον πρώτο λόγο έχουν οι νέοι μας και οι ειδικοί επιστήμονες, κανείς μας όμως δεν πρέπει να λείπει. Είναι η στιγμή να πάψουμε να καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον και να βρούμε τρόπους να συμβιώσουμε αρμονικά με αυτό ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ζωής και της ανθρώπινης ευημερίας».

Ο Χ. Γκίνης απεύθυνε τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της παραλίας καλώντας ταυτόχρονα όποιον επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια.

  • ℹ️ Η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
  • ℹ️ Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια με νερό και κάποιο σνακ.
  • ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://www.eventora.com/en/Events/BeachCleaning

#Δήμος_Σαρωνικού

#Σαρωνίδα

#καθαρισμός_ακτής

#περιβαλλοντική_εκπαίδευση

 Από το Γραφείο Τύπου