ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην Πορεία της Γαλιλαίας

Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην Πορεία της Γαλιλαίας

Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην Πορεία της Γαλιλαίας.

 Δήμαρχος_Σαρωνικού_Χρήστος_Γκίνης: «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας να επιδεικνύουν εμπράκτως αλληλεγγύη στους πάσχοντες από καρκίνο και στις οικογένειές τους».

 Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και συνοδοιπόρων της #Μονάδας_Ανακουφιστικής_Φροντίδας_ΓΑΛΙΛΑΙΑ, που στηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στον Γέρακα, η 2η «Πορεία της Γαλιλαίας». Με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο” η συμβολική πεζοπορία ξεκίνησε από το Δημαρχιακό Μέγαρο Γέρακα στις 8:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στο 1o Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα όπου και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

 Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο που διεξάγεται από τη #ΓΑΛΙΛΑΙΑ με τη συνεργασία των οκτώ δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. Ένας δήμος κάθε χρόνο ορίζεται, εκ περιτροπής, ως Δήμος Φιλοξενίας ενώ οι υπόλοιποι στηρίζουν τη δράση με ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο δήμος φιλοξενίας για το 2023.

 Ο δήμος Σαρωνικού για 2η χρονιά υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην «Πορεία της Γαλιλαίας», εκπροσωπούμενος στις εκδηλώσεις από τον δήμαρχο.

 «Στηρίζουμε την #ΠΟΡΕΙΑ_ΤΗΣ_ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των λειτουργών της να δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση ώστε όλοι οι συμπολίτες μας στα Μεσόγεια και στη Λαυρεωτική να δείχνουν εμπράκτως αλληλεγγύη στους πάσχοντες από καρκίνο και στις οικογένειές τους. Στηρίζουμε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, με σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσπαθώντας να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα η #Ανακουφιστική_Φροντίδα και να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας. Δίνουμε όλοι το παρών στην κοινή προσπάθεια», σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης, στο περιθώριο της εκδήλωσης δίνοντας παράλληλα υπόσχεση ότι ο δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει την «Πορεία της Γαλιλαίας».

 Σκοπός της συμβολικής πεζοπορίας και εν γένει της ετήσιας εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

 Από το Γραφείο Τύπου

352409618_631287412387937_4732190935347244530_n_82d89.jpg