ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Σε πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, όλες οι Δημοτικές Ενότητες Δήμου Σαρωνικού

Σε πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, όλες οι Δημοτικές Ενότητες Δήμου Σαρωνικού

Σε πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, όλες οι Δημοτικές Ενότητες Δήμου Σαρωνικού.

 Στο πλαίσιο καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων και κουνουπιών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ο δήμος Σαρωνικού εντάσσεται σε πρόγραμμα ψεκασμών και απεντόμωσης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής.

 Ήδη σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 2η δόση των ψεκασμών από συνεργεία της Περιφέρειας με υπεύθυνο συντονιστή της δράσης τον αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλη Μπούτση και επιβλέποντα των εργασιών τον επόπτη Πρασίνου, Γιώργο Βλάχο.

 Η κουνουποκτονία θα διαρκέσει από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2023 και θα γίνεται σε περιοχές εντός κι εκτός σχεδίου δόμησης. Έως το τέλος του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα έχουν ψεκασθεί:

  • 3.500 φρεάτια σε διάφορα σημεία των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Σαρωνικού και συγκεκριμένα στα Καλύβια, στον Κουβαρά, στη Σαρωνίδα, στην Ανάβυσσο και στην Παλαιά Φώκαια,
  • εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

 Τα συγκεκριμένα σημεία αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης, ιδιαίτερα δε, όσα εξ αυτών βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας όχληση στους δημότες και περαιτέρω απειλή για τη δημόσια υγεία.

Από το Γραφείο Τύπου

#Δήμος_Σαρωνικού

#πρόγραμμα_καταπολέμησης_κουνουπιών

#Βασίλης_Μπούτσης_αντιδήμαρχος_Τεχνικών_Ανταποδοτικών_Υπηρεσιών_και_Έργων