ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον Ιούνιο στο Δήμο Σαρωνικού

Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον Ιούνιο στο Δήμο Σαρωνικού

Πλησιάζοντας στην καρδιά του καλοκαιριού σημειώνονται ολοένα και συχνότερες παρεμβάσεις της #Πολιτικής_Προστασίας_Δήμου_Σαρωνικού σε πυρκαγιές που εκδηλώνονται είτε σε οικόπεδα, είτε σε περιοχές με βλάστηση, είτε στα πρανή των δρόμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο, λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των πληρωμάτων της υπηρεσίας σε τουλάχιστον δέκα τέτοια περιστατικά, αποφεύχθηκε η ανεξέλεγκτη επέκταση της φωτιάς και οι απρόβλεπτες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει.

 «Απευθύνουμε έκκληση, για μια ακόμη φορά, στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίζουν τα ξερά χόρτα από τα οικόπεδά τους. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην κάνουν θερμές εργασίες στην ύπαιθρο για κανέναν λόγο και στους επιβάτες οχημάτων να μην πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο» τονίζει ο αρμόδιος #αντιδήμαρχος_Πολιτικής_Προστασίας_Χαράλαμπος_Γαλάνης.

 «Η δυναμική των πληρωμάτων μας και των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτουμε είναι πεπερασμένη, όμως η δυναμική της αλληλο-υποστήριξης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με τους συμπολίτες μας είναι σωτήριες. Ζητάμε τη βοήθειά τους ώστε μέσω της πρόληψης να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τις συνέπειες των φυσικών φαινομένων που προκαλεί η ολοένα αυξανόμενη #κλιματική_κρίση», προσθέτει.

 Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως σημειώνει ο Χ. Γαλάνης τα συμβάντα που απασχόλησαν την Πολιτική Προστασία τον Ιούνιο ήταν τα παρακάτω:

  • Ειδοποίηση από 199, για κατάσβεση πυρκαγιάς σε κολώνα της ΔΕΗ, στην περιοχή Μητροπήσι Κερατέας, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Καλυβίων σε υπαίθριο οικόπεδο, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου και την ΕΛΑΣ.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συμμετοχή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς στα πρανή επί της Λ. Καλυβίων, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου και την ΕΛΑΣ.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς από φερτά υλικά στην περιοχή της Κερατέας, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από 199, για κατάσβεση πυρκαγιάς στο εσωτερικό Ι.Χ. οχήματος στην περιοχή των Καλυβίων, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε τροχαίο μεταξύ 2 Ι.Χ. οχημάτων, υπήρξε συμμετοχή από την Τροχαία Κερατέας και ρύθμιση της κυκλοφορίας.
  • Ειδοποίηση από 199, σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε φορτηγό όχημα στην περιοχή της Κερατέας, υπήρξε συμμετοχή από την πυροσβεστική Μαρκόπουλου.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς με χαμηλή βλάστηση (ελιές ) στην περιοχή Καλυβίων.
  • Ειδοποίηση από 199, για συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικοπεδική έκταση στην περιοχή Καλυβίων, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς πλησίον του κοιμητηρίου της Π. Φώκαιας, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου –Μαρκοπούλου και την Πολιτική Προστασία Κερατέας.
  • Ειδοποίηση από την Πυροσβεστική Λαυρίου, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε απομάκρυνση από το οδόστρωμα φερτών υλικών επί της Λ. Σουνίου μετά από έντονη βροχόπτωση.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξύλινη κατασκευή στην περιοχή του Αγ. Σεραφείμ –Κερατέας, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε παροχή βοηθείας σε ηλικιωμένο άτομο επί Λ. Αναβύσσου – Καλυβίων μετά από λιποθυμία.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Βόντας Αναβύσσου, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε τροχαίο μετά από καραμπόλα 5 Ι.Χ. αυτοκινήτων επί της Λ. Σουνίου στο ύψος του Λαγονησίου, υπήρξε συμμετοχή από την Τροχαία Κερατέας και το ΕΚΑΒ καθώς υπήρξε τραυματισμός και μεταφορά σε νοσοκομείο.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε τροχαίο επί της Λ. Καλυβίων με Ι.Χ. όχημα που ανατράπηκε υπήρξε μεταφορά του οδηγού στο κέντρο υγείας Καλυβίων για προληπτικούς λόγους.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για παροχή πρώτων βοηθειών από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, σε ηλικιωμένο άτομο στην περιοχή του Λαγονησίου.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε τροχαίο μετά από σύγκρουση Ι.Χ. οχημάτων, υπήρξε ρύθμιση κυκλοφορίας και πλύση οδοστρώματος στην περιοχή Κιτέζα - Λαγονησίου.

Από το Γραφείο Τύπου