ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Tο ψηφοδέλτιο που δίνει παράσταση νίκης

Tο ψηφοδέλτιο που δίνει παράσταση νίκης

Για τον Γιώργο Σωφρόνη, τον υποψήφιο δήμαρχο του Σαρωνικού, έχουμε κατά καιρούς γράψει και τις ενστάσεις μας και τις επιφυλάξεις μας. Πολλές φορές μάλιστα βρεθήκαμε με πολύ έντονη κριτική απέναντι σε αποφάσεις του και επιλογές του.

Κυρίως για τα πολιτικά λάθη που έκανε και σχεδόν ‘’πρόσφερε στο πιάτο’’ το δημαρχιακό θώκο στον Πέτρο Φιλίππου. Από τότε είχαμε διαβλέψει τη διάλυση του Δήμου, αφού ο εν λόγω κύριος και μετέπειτα υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 2019 ήταν και με τα δύο πόδια στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα να μείνει ακέφαλος και ακυβέρνητος ο Δήμος.

Αυτό όμως που διακρίνουμε εδώ και κάποιος μήνες, από τότε που βγήκε στον αέρα η άθλια οικονομική κατάσταση του Δήμου Σαρωνικού, είναι η συνετή στάση του κ. Σωφρόνη να αναδείξει την οικονομική δυσπραγία του Δήμου και να πολιτευθεί με φόντο την οικονομική του ανάκαμψη. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σωφρόνης αποφάσισε να σπάσει τα τείχη της παράταξής του και να απευθύνει ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του Δήμου, σε πολίτες και στελέχη άλλων παρατάξεων, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα επαναφέρει το Δήμο στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας και κανονικότητας.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό το κάλεσμα πέτυχε. Απόδειξη αυτής της επιτυχίας είναι το πανίσχυρο ψηφοδέλτιο το οποίο ο κ. Σωφρόνης ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες. Μάζεψε όλο το καλό υλικό, από το οποίο πολλοί το 2019 βρισκόταν σε άλλα ψηφοδέλτια.

Στην εφημερίδα αυτή λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Όποιος γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία του Σαρωνικού αντιλαμβάνεται ότι το ψηφοδέλτιο του ‘’Σαρωνικός Αύριο΄΄ έχει κάποια ασύγκριτα πλεονεκτήματα, πέραν του μεγάλου αριθμού των 128 υποψηφίων.

Πλεονεκτήματα και εκλογικά, αφού οι ποιότητα των υποψηφίων είναι τέτοια που φέρνουν εκατοντάδες σταυρούς. Πλεονεκτήματα όμως και διοικητικά, αφού διαθέτει ομάδα έτοιμη και έμπειρη για να διοικήσει.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Η Ανάβυσσος, που ανήκει παραδοσιακά στον Σωφρόνη, το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Όλο το βαρύ πυροβολικό κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιό του, σε γενικό και κοινοτικό.

Η Φώκαια και η Σαρωνίδα, ελάχιστα λιγότερο από την Ανάβυσσο, διαθέτουν στιβαρά ονόματα, που άλλοτε δεν κατέβαιναν με τον Σωφρόνη.

Στον Κουβαρά βρέθηκαν οι αντικαταστάτες του Σταμάτη Γκίνη και με δεδομένο ότι το δίδυμο Στεργίου – Γκίκας εισπράττει όλη τη δυσαρέσκεια της κακοδιοίκησης Φιλίππου, βάζει πλώρη για πρωτιά.

Το μεγάλο κέντημα γίνεται στο Λαγονήσι. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα καταστήματα της Καλυβίων, μπαρ, σουβλατζίδικα, φούρνους, παιδότοπους, κρεοπωλεία, πιτσαρίες, μαγαζιά με ρούχα και ηλεκτρολογικά υλικά. Μιλάμε για 9 επαγγελματίες πάνω στην Καλυβίων, εκεί ακριβώς που χτυπά η εμπορική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Τα δε Καλύβια, στα οποία ο Σωφρόνης από το 2017 και μετά είχε σοβαρό πρόβλημα, μάλλον το 2023 θα είναι το πλεονέκτημά του. Με δύο σοβαρές μεταγραφές από την παράταξη Φιλίππου, που ανεξαρτητοποιήθηκαν νωρίς και φέρνουν πολλούς σταυρούς, με αρκετό νέο υλικό και με δεδομένη τη διάσπαση δυνάμεων, αφού είναι ο τόπος της κ. Ράπτη η οποία αντλεί από τη δεξαμενή του έτερου υποψηφίου κ. Παπαχρήστου, ο Σωφρόνης φαίνεται ότι όχι απλώς έλυσε το πρόβλημα του 2019, αλλά εμφανίζεται πολύ σοβαρά ενισχυμένος.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η Ομάδα Νέων της παράταξης αποτελούμενη από 24 νέους και νέες, οι οποίοι κατεβαίνουν όλοι στο ψηφοδέλτιο. Ρεκόρ συμμετοχής νέων ανθρώπων, οι οποίοι παραδοσιακά απέχουν από συμμετοχή σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Αυτή είναι η αντικειμενική αξιολόγηση της δυναμικότητας των ψηφοδελτίων, με την υπογράμμιση ότι όλες οι παρατάξεις τα έχουν ανακοινώσει πλην μίας. Αυτή η μία διαδίδει ότι έχει 115 υποψήφιους, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα ονόματά τους. Ενδεχομένως δεν είναι τόσοι; Είναι τόσοι αλλά δεν φέρνουν σταυρούς;

Δεν βλέπουμε άλλο λόγο τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ονόματα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, η συγκεκριμένη παράταξη να τα κρύβει. Θα δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, κύριε Σωφρόνη εδώ είμαστε και σε κάθε παραπάτημά σου σε περιμένουμε, όπως οφείλουμε να κάνουμε πάντα ως εφημερίδα και για τους πάντες.

Προς το παρόν όμως δε γίνεται να μην αναγνωρίσουμε ή να παρακάμψουμε την πραγματικότητα: Αυτό το ψηφοδέλτιο δίνει παράσταση νίκης.