ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου από Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στα Καλύβια

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου από Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στα Καλύβια

Από Τρίτη 3 Οκτωβρίου, δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου στα Καλύβια.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ δήλωσης συμμετοχής!

 Μετά από ένα μήνα παραμονής στην #Παλαιά_Φώκαια όπου σημειώθηκε αθρόα προσέλευση εξεταζομένων γυναικών, η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα σταθμεύει στα Καλύβια, μπροστά από το δημαρχείο.

 Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και το #Ελληνικό_Ίδρυμα_Ογκολογίας, μετά από αίτημα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιεί για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σαρωνικού.

 Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 69 ετών με #Τεστ_Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με #Μαστογραφία. Στις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών θα διενεργείται #ταυτοποίηση_του_ιού_HPV. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο επανέλεγχος όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά την προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

 Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:30 έως 14:30, με τον Δήμο Σαρωνικού, στα τηλέφωνα 22910.37316 και 22910.36327 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

 Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

 Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

 Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Από το Γραφείο Τύπου