ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κίνηση Κατοίκων για την Παραλία Πεύκο» : Θετικές οι δεσμεύσεις Δήμου Σαρωνικού και ΕΤΑΔ

Η «Κίνηση Κατοίκων για την Παραλία Πεύκο» ενημερώθηκε από Δελτίο Τύπου του Δήμου Σαρωνικού για τα αποτελέσματα ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και οι εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων που έχουν την ευθύνη μαζί με το Δήμο για την αποκατάσταση και διασφάλιση της νομιμότητας στην παραλία μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού και η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανέλαβαν ρητές δεσμεύσεις ότι θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις για την αποχώρηση του καταπατητή ως το καλοκαίρι και την απόδοση της παραλίας Πεύκο στους κατοίκους.

Πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική εξέλιξη που εκτιμούμε ότι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει την απαρχή μιας δίκαιης λύσης για το πολύπαθο Πεύκο μας. Συγκεκριμένα, αποτιμούμε ως θετικά τα εξής στοιχεία, όπως προκύπτουν από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

  • Πρώτον, υπάρχει πλέον καταγεγραμμένη δημόσια, επίσημη και κοινή παραδοχή από το Δήμο Σαρωνικού, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την ΕΤΑΔ και τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ότι έχει συντελεστεί καταπάτηση στην παραλία Πεύκο.
  • Δεύτερον, η συναντίληψη για το πρόβλημα και η εποικοδομητική στάση που επιδεικνύουν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων διευκολύνει τις αποφάσεις και τις ενέργειες σε όλα τα επίπεδα.
  • Τρίτον, η ανάληψη δέσμευσης από Δήμο και ΕΤΑΔ για συγκεκριμένες δράσεις στο Πεύκο δείχνει να έχει προσδιορισμένο και «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα.

Σαφώς δεν πανηγυρίζουμε. Ο δρόμος για τη δικαίωση των κατοίκων έχει αποδειχθεί διαχρονικά δύσκολος στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής μας, αφού οι κάθε μορφής αυθαιρεσίες ενίοτε διευκολύνονται ή συγκαλύπτονται*. Τώρα χρειάζεται να δούμε από όλες τις πλευρές ότι οι προφορικές δεσμεύσεις τους γίνονται πράξεις. Ταυτόχρονα όμως δεν προσπερνάμε το γεγονός ότι πρόσωπα και φορείς που είναι εκ της θέσεως υπεύθυνοι να δώσουν τη λύση εμφανίζονται επισήμως αποφασισμένοι να το πράξουν και μάλιστα άμεσα.

Η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των παραλιών αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Ως «Κίνηση Κατοίκων για την Παραλία Πεύκο» θέλουμε να ζούμε σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος, όπου τηρούνται οι νόμοι και το Σύνταγμα και προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον. Συνεπώς, αναμένουμε και στηρίζουμε την ταχεία υλοποίηση των δεσμεύσεων της 14ης Απριλίου χωρίς υπαναχωρήσεις. Χαιρετίζουμε την ουσιαστική συμβολή όλων των συμμετεχόντων στη τηλεδιάσκεψη, αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση.

*Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, δείτε το Πεύκο όπως έχει καταντήσει τα καλοκαίρια για να μη ξεχνιόμαστε…