ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Δήμο Σαρωνικού: Το THEGREENCITY στο Δημοτικό Κουβαρά

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Δήμο Σαρωνικού: Το THEGREENCITY στο Δημοτικό Κουβαρά

Ακόμη μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολείο του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου:  Το βανάκι του προγράμματος THEGREENCITY επισκέφθηκε το Δημοτικό Κουβαρά, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Ακριβής Καρούμπαλη, παρουσιάζοντας στα παιδιά τις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

 Στο διαδραστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 100 μαθήτριες και μαθητές που είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν από την Ακρ. Καρούμπαλη και από τον ειδικό της Green City, για την προβλεπόμενη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των υλικών.

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν ο διευθυντής του σχολείου, το διδακτικό προσωπικό και ο Πρόεδρος της Α’βαθμιας Σχολικής επιτροπής, Μάκης Ντρούβας.

 Παρεμφερείς δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο 1ο και στο 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο ΓΕΛ Αναβύσσου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου, στο Δημοτικό Σαρωνίδας, στο Γυμνάσιο Σαρωνίδας και στο Δημοτικό Π. Φώκαιας. Σχεδιάζεται δε, να συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία προκειμένου όλα τα παιδιά να ενημερωθούν για την αναγκαιότητα ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου

#Δήμος_Σαρωνικού #Σαρωνικός #δήμαρχος_Σαρωνικού #ανακύκλωση #κυκλική_οικονομία #σχολεία #βιώσιμη_ανάπτυξη #κλιματική_αλλαγή