ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στον Δήμο Σαρωνικού

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στον Δήμο Σαρωνικού

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στον Δήμο Σαρωνικού

«Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο», Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων.

Η 4η Απριλίου, #Παγκόσμια_Hμέρα_Αδέσποτων_Ζώων, καθιερώνεται από φέτος και ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που αφιερώνεται στην υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας να ζήσουν καλύτερα και ασφαλέστερα.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Σαρωνικού: Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την προστασία των αδέσποτων ζώων, Δημήτριος Καζάνας, επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκληση του σχολείου, το Α’ Γυμνάσιο Καλυβίων και ενημέρωσε #μαθήτριες και #μαθητές για την προστασία των αδέσποτων και τα κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες και την ελληνική νομοθεσία δικαιώματά τους.

 Κατά την ομιλία του, ο Δ. Καζάνας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία συνθηκών ευζωίας για τα αδέσποτα και στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης απέναντι σε κάθε ζωντανό όν. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας κουλτούρας που θα συμβάλλει στην εξάλειψη της κακοποίησης τους και παρότρυνε μαθήτριες και μαθητές να αναλάβουν εθελοντικές πρωτοβουλίες φιλοζωίας.

 Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σαρωνικού παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία σχετικά με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις που διασφαλίζουν τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των ζώων, την ιατρική περίθαλψη, την ευζωία τους στον δήμο, τη σίτιση, τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και την εύρεση ασφαλούς παντοτινού σπιτιού (υιοθεσία).

 H Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε τι κάνουμε ως κοινωνία για την περίθαλψη και την προστασία τους. Αλλά και να θυμίσουμε τη σημασία της υιοθεσίας ώστε μία μέρα να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο: κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο!

Από το Γραφείο Τύπου

#Δήμος_Σαρωνικού #Σαρωνικός #αδέσποτα #δικαιώματα_ζώων #Πανελλήνια_Σχολική_Ημέρα_Φιλοζωίας #δράσεις #φιλόζωοι #υιοθεσία_αδέσποτων