ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» - Συναυλία Lyre ’n’ Rhapsody

Με αρχαία λύρα, παραδοσιακά κρουστά, πολυφωνίες και τσέλο
ταξίδι από την αρχαιότητα, στην παράδοση και στο σήμερα.
Σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση της αρχαίας λύρας, των κρουστών και των γυναικείων φωνών, ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος υποδέχονται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το συγκρότημα Lyre ’n’ Rhapsody στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Π. Φιλίππου (οδός Ανθυποσμηναγού Β. Π. Φιλίππου, συνέχεια της Γεωργίου Μ. Γκίνη) στο δρόμο προς το Πάνειο Όρος.
Οι Lyre ’n’ Rhapsody είναι ένα γυναικείο ακουστικό μουσικό σχήμα με αρχαία λύρα, νταούλι, στάμνα και φωνές, που έχει το ιδιαίτερο χάρισμα να αναδεικνύει αρχαία ηχοχρώματα με έθνικ αισθητική και να φωτίζει διαφορετικές πτυχές του μουσικού πολιτισμού μας με πρωτότυπο τρόπο.
Ιδρύθηκαν το 2013 στην Αθήνα, μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και δίνουν συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουν συνεργαστεί με πλήθος μουσικών ειδικά στις συναυλίες αλλά και στην δημιουργία του 3ου τους άλμπουμ, όπου αρχαία και παραδοσιακά ελληνικά όργανα, δημιουργούν μαζί και συνηχούν για πρώτη φορά, με κινέζικα παραδοσιακά όπως το έγχορδο guzeng και το πνευστό xiao.
Η μουσική τους αποτελείται από μελοποίηση αρχαίας ελληνικής ποίησης, μουσική απόδοση ραψωδίας, σωζόμενα τραγούδια, διασκευές ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και προσωπικές συνθέσεις των συντελεστών.
Τους Lyre’n’Rhapsody αποτελούν:
Αλίκη Μαρκαντωνάτου Αρχαία Λύρα - τραγούδι
Αρετή Μίγγου Νταούλι, στάμνα - τραγούδι
Αθηνά Χιώτη Τραγούδι
Μαζί τους συμμετέχουν:
Σταύρος Παργινός Τσέλο
Αλέξης Νόνης Κρουστά
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος του έργου τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/user/lyrenrhapsody
Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και από το κανάλι του δήμου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTpfYZuL9aFee-vWKJejxOg
Με πρωτοβουλία της προέδρου του ΝΠΔΔ Αριστόδικος δήμου Σαρωνικού, Δήμητρας Ράπτη, σε ειδικό σημείο στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη για τις πυρόπληκτες οικογένειες και τις κοινωνικές δομές του δήμου Σαρωνικού.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σεβόμαστε το χώρο της εκδήλωσης, δεν καπνίζουμε, φεύγοντας αφήνουμε το περιβάλλον καθαρό.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.