ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Αγ. Νικολάου Αναβύσσου από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού

Σε εκτεταμένη δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας του Αγ. Νικολάου στην Ανάβυσσο προέβησαν, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού σε συνεργασία με τον δήμο Σαρωνικού.
Οι πρόσκοποι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην ακτή και εφοδιασμένοι με σακούλες απορριμμάτων που τους προμήθευσε ο δήμος και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας, ξεκίνησαν το έργο τους.
«Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό οι έφηβοι, τα παιδιά και οι νέοι μας να προσανατολίζονται σε εθελοντικές δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. «Χρειαζόμαστε τη δυναμική και τη συμβολή τους ώστε να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν έχουμε πλέον καιρό για χάσιμο. Το περιβάλλον “νοσεί” γιατί οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του και οι ενέργειες και ο τρόπος ζωής μας το βλάπτουν ανεπανόρθωτα. Ευχαριστούμε τους Ναυτοπροσκόπους Χολαργού για το μάθημα υπευθυνότητας που παρέδωσαν αλλά και για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της παραλίας μας», συμπλήρωσε ο κος. Φιλίππου.
Στο τέλος της δράσης, οι ναυτοπρόσκοποι κάνοντας τον απολογισμό τους μέτρησαν περισσότερες από δώδεκα μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γεμάτες από πλαστικά κάθε είδους, ηλεκτρικές συσκευές, αναρίθμητες μάσκες μιας χρήσης, αποτσίγαρα κλπ και υποσχέθηκαν να επανέλθουν με νέες πρωτοβουλίες για την προστασία των ακτών.