ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβολή των ντοκιμαντέρ "Αττίλας 1974" του Μιχάλη Κακογιάννη και Κύπρος "1972, 2 χρόνια πριν την καταστροφή" του Πολ. Σκλάβου, Κινηματογράφος «Ορφέας», Σαρωνίδα

Την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Κύπρο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κύπρου.
Με τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη. Προλογίζει ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης.
Αττίλας 74
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Κύπρο από το Μιχάλη Κακογιάννη. Αποτελεί την προσωπική του μαρτυρία για την Κυπριακή τραγωδία και για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή του Τουρκικού στρατού στο νησί. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις τόσο πολιτικών, με κεντρικό πρόσωπο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όσο και απλών ανθρώπων.
ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Φλωρεντία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης, Διεύθυνση Φωτογραφίας : Σάκης Μανιάτης, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης.
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Παραγωγή: Μιχάλης Κακογιάννης, Διάρκεια: 101’.
Cyprus ΄72 – Τwo years before the catastrophe
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Άνοιξη του 1972, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού, εξαναγκάζεται σε παραίτηση. Είναι η κορύφωση άλλης μιας κρίσης που περνάει η Κυπριακή Δημοκρατία. Στις συνεντεύξεις που καταγράφονται σε αυτό το ντοκουμέντο, αρχίζοντας με αυτή του μόλις παραιτηθέντος Υπουργού Εξωτερικών, καταθέτουν οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί αρχηγοί τις απόψεις τους για το «Κυπριακό», καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Έρευνα – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πόλ Σκλάβος, Συνεντεύξεις: Νίκος Σιαφκάλης, Διεύθυνση φωτογραφίας – Μοντάζ: Ηλίας Πετράς, Executive producer: Brintinge, Οργάνωση παραγωγής: Μαρτίν Σκλάβου Ανανιάν, Διάρκεια: 1 ώρα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη