ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ταυρομαχία για γερά νεύρα από τρεις υποψηφίους στο δήμο Σαρωνικού, ύστερα από την ανακοίνωση του κ. Πέτρου Φιλίππου ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Αποδυναμωμένος ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης

Μόνο ξεκάθαρα δεν είναι τα πράγματα στον δήμο Σαρωνικού, 19 μήνες προτού στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, καθώς το τοπίο εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα ρευστό, αφού είναι πλέον δεδομένο ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μπορεί τυπικά η προεκλογική περίοδος να ξεκινά επίσημα το πολύ 2 μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, άτυπα όμως και ουσιαστικά, αυτή ήδη ξεκίνησε με τις κινήσεις ,συναντήσεις, ζυμώσεις και διεργασίες, από τους εν δυνάμει υποψηφίους Δημάρχους να πυκνώνουν.

Οι υφιστάμενες 4 δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο,  εκτός απροόπτου, θα συμμετέχουν και στις επόμενες εκλογές.

Η Παράταξη του σημερινού Δημάρχου Πέτρου Φιλλίπου, είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει και πάλι τη Δημαρχία,  αλλά με άλλον επικεφαλής αφού όπως προείπαμε ο κ. Φιλίππου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, πέντε εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, αλλά δεν θα μπούμε σε ονόματα αφού έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους να γίνει μία δημοσκόπηση και όποιος είναι πιο μπροστά από όλους να είναι και ο επικεφαλής.

Ένα είναι το σίγουρο ότι παράταξη του δημάρχου θα είναι παρών και στις εκλογές του Οκτωβρίου  2023, αλλά με άλλον επικεφαλής. 

Ο πρώην Δήμαρχος  Γιώργος Σωφρόνης το δηλώνει με κάθε ευκαιρία, ότι η παράταξη του θα συμμετέχει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, χωρίς όμως να φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι η παράταξη του πλέον είναι αποδυναμωμένη και δεν έχει την δυναμική που είχε στις εκλογές του 2019.

Δυναμικά στελέχη του πρώην Δημάρχου, αλλά και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, φαίνεται ότι αποχωρούν από την παράταξη και αναζητούν πλέον πολιτικό καταφύγιο στον υποψήφιο Δήμαρχο που θα προκύψει ύστερα από την αποχώρηση του κ. Φιλίππου.

Ο κ. Σωφρόνης δείχνει πλέον να μην πείθει την κοινωνία αφού πληρώνει πρακτικές, που ο ίδιος θεωρεί σωστές αλλά τελικά θα αποβούν μοιραίες για αυτόν. 

Ο κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, κρατάει το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του 2019 δηλαδή 13% περίπου και έχει μία δυναμική που ίσως του επιτρέπει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Η κα Γαλανοπούλου  Σουλτάνα θα είναι πάλι υποψήφια δήμαρχος, εκτός αν τελικά η Λαϊκή Συσπείρωση(Κ.Κ.Ε),  αποφασίζουν να κατεβάσουν άλλον υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά και πάλι το ποσοστό τους θα είναι το ίδιο με του 2019, γύρω στο 3%. 

‘Ετσι λοιπόν έχει η κατάσταση στο δήμο Σαρωνικού  για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπου από ότι φαίνεται ο επικεφαλής που θα προκύψει στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου θα είναι και το φαβορί για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, αφού η φωνή της αντιπολίτευσης, από τον κ. Σοφρώνη γίνεται αδύναμη και η έλλειψη ελέγχου της παραταξής του τον οδηγεί σε μία ψευδαίσθηση ηγεμονίας.