ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμητρα Ράπτη: "Ευχαριστούμε τα παιδιά της Β τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και τις δασκάλες τους για τη σημερινή τους επίσκεψη. Γέμισε η βιβλιοθήκη μας με ζωντάνια, χαμόγελα και απορίες δημιουργίας."

Μετά από δύο χρόνια με περιορισμένες δυνατότητες δράσεων, ξεκίνησε και πάλι χθες 24/05  δυναμικά με επίσκεψη των δύο τμημάτων της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.
 
Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους Σοφία Σκούρα και Βασιλική Τυρμπάκη επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων όπου η βιβλιοθηκονόμος κα Λυδία Αλαγιάννη τους μίλησε τόσο για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, τις δράσεις της και τον ρόλο που παίζει στα Σχολεία, την τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, αλλά και για το πως θα μπορούσαν να γίνουν μέλη και να δανείζονται βιβλία.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήρι με τίτλο «Ο κήπος μου».
 
Τα παιδιά αναζήτησαν πληροφορίες ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία, εμπνεύστηκαν από βιβλία ακόμα και από τον καλλιτέχνη Ματίς, ενώ είχαν τον χρόνο και την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές με κήπους, οι οποίοι ήδη κοσμούν τον χώρο της βιβλιοθήκης.
 
Έφυγαν ενθουσιασμένα με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν με τους γονείς τους τόσο για να θαυμάσουν όλοι μαζί τα έργα τους όσο και για να γίνουν μέλη και να δανειστούν βιβλία.