ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπουδαία διάκριση για την εθνική ομάδα ρομποτικής στον διεθνή διαγωνισμό FIRST Global Challenge, με τη συμμετοχή παιδιών από το Λύκειο Αναβύσσου.

Σπουδαία διάκριση για την εθνική ομάδα ρομποτικής στον διεθνή διαγωνισμό FIRST Global Challenge, με τη συμμετοχή παιδιών από το Λύκειο Αναβύσσου.
Η εθνική ομάδα ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece επέστρεψε από τη Γενεύη, όπου διεξήχθη ο διεθνής διαγωνισμός FIRST Global Challenge (11-16 Οκτωβρίου), φέρνοντας στις αποσκευές της διακρίσεις και μετάλλια. Στην ομάδα συμμετέχουν τρία παιδιά, μια μαθήτρια και δυο μαθητές, από το Λύκειο Αναβύσσου!
Η Team Greece με τη συμμετοχή των Σπύρου Καλαμάκη, Βασιλικής Καλαμάκη και Χρυσόστομου Καλαμάκη, μαθητών της β’ Λυκείου, πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο Μηχανικής Τεκμηρίωσης (Βραβείο Kathrine Johnson) και το 3ο XPRIZE Innovator Award, που απονέμεται σε ομάδες που ανέπτυξαν δικές τους καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της Εμπειρίας Νέας Τεχνολογίας 2022: Countermeasures.
Το θέμα του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 164 χώρες, ήταν η παρουσίαση λύσεων μείωσης άνθρακα από την ατμόσφαιρα (Carbon Capture). «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμμετοχή των παιδιών από το Λύκειο Αναβύσσου στην τόσο σπουδαία εθνική ομάδα ρομποτικής», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Παιδείας-Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας. «Η νίκη τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους μας, ιδιαίτερα δε σε αυτή την δύσκολη περίοδο που χρειαζόμαστε πρότυπα παιδιών που ξεχωρίζουν μέσα από την προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο», πρόσθεσε.