ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δημήτρης Μάρκου: Βασικό μέλημά μου  η εξυγίανση της σχέσης μεταξύ προσωπικού και δημοτών και τη δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δημήτρης Μάρκου: Βασικό μέλημά μου η εξυγίανση της σχέσης μεταξύ προσωπικού και δημοτών και τη δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Αγαπητοί συνδημότες,

Θα ήθελα επίσημα να σας ενημερώσω ότι σήμερα ολοκληρώνεται η "ποινή" της αργίας που μου επιβλήθηκε, με την μικρότερη δυνατή διάρκεια, που αντιστοιχεί σε κάποιο "δημαρχιακό παράπτωμα".

Η έκτιση της δεκαήμερης αυτής ποινής συνέπεσε με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω από τις 20 Φεβρουαρίου. Το παράπτωμα είναι ότι ένας υπάλληλος δεν απάντησε σε έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, ούτε στην υπομνηστική επιστολή που στάλθηκε από την ίδια Αρχή.

Επειδή σέβομαι τους νόμους και τους θεσμούς και έχω υπηρετήσει ανάλογη Ανεξάρτητη Αρχή για 8 περίπου χρόνια, από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, έχω μάθει στην ζωή και την πολιτική να αντιμετωπίζω ευθέως και χωρίς δεύτερη σκέψη τα όποια ζητήματα προκύπτουν. Με πολιτικό θάρρος ανέλαβα την ευθύνη, αν και μπορούσα να κάνω έφεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και να κερδίσω "πολιτικό χρόνο" όπως συνηθίζεται, αλλά και να υπεκφύγω της ποινής, καθώς έχω εκχωρήσει αρμοδιότητες.

Επειδή πολιτεύομαι με βάση την αξιοπρέπεια και τις πολιτικές μου αξίες, πιστεύω ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι πρωταρχικό καθήκον. Την άποψη αυτή ενστερνίζονται και όλες οι υγιείς δυνάμεις του υπαλληλικού προσωπικού. Κάποιοι θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι το παιχνίδι της τρικλοποδιάς σε βάρος των δημοτών τελείωσε! Όποιοι υπάλληλοι, που ευτυχώς είναι λίγοι, "δεν μπορούν", "δεν ξέρουν πως να το κάνουν", "δεν προλαβαίνουν" ή "δεν καταλαβαίνουν" και αδιαφορούν συστηματικά θα με βρουν άμεσα μπροστά τους!

Σύντομα επιστρέφω στη δουλειά και τα καθήκοντά μου μετά και την ανάρρωση του προβλήματος υγείας που έχω, με βασικό μέλημά μου την εξυγίανση της σχέσης μεταξύ προσωπικού και δημοτών και τη δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή τους.