ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ναυάγιο» ο Συμπαραστάτης, στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

Με πλήρη απαξίωση απειλείται ο νεοσύστατος θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (στους δήμους) και του Συμπαραστάτη του Πολίτη (στις περιφέρειες), πριν καλά, καλά να αρχίσει να εφαρμόζεται.

 Ως βασικές αιτίες εμφανίζονται η προσπάθεια δημάρχων και περιφερειαρχών να τοποθετήσουν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, η σχετικά χαμηλή αμοιβή τους ιδιαίτερα σε μικρούς δήμους αλλά και η διαδικασία εκλογής τους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αντιστοίχως.

Για να εκλεγεί κάποιος συμπαραστάτης, πρέπει να πάρει τα 3/5 των παρόντων, κάτι που δεν είναι εφικτό σε πολλούς δήμους λόγω του εκλογικού νόμου.

 Και ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος, αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή συμπαραστάτη του δημότη, την Τρίτη  23/03/2021, στις 5:00 το απόγευμα. 

Υποψήφιοι για τη θέση μέχρι στιγμής είναι, ο πρώην συμπαραστάτης κ. Χρήστος Ποθουλάκης , η δικηγόρος κα  Κατερίνα  Πουλάκη,  ενός από την Αθήνα, ενώ πληροφορίες λένε ότι θα καταθέσουν υποψηφιότητα ο κ. Ντίνος Κατσούλης  και  ο κ. Παύλος Σαρώφ.

Με  τους ήδη συσχετισμούς δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν υπάρξει συναίνεση είναι αδιανόητο να εκλεγεί συμπαραστάτης.

Η παράταξη του δημάρχου, έχει 14 ψήφους(ίσως και 17 μαζί με τους ανεξάρτητους), η κυρία Ραφτοπούλου 11, 2  ο κ. Αργυρός, 2 το Κ.Κ.Ε και ο κ. Στρατίκης.

Φαινομενικά φαίνεται εύκολο κάποιος να συγκεντρώσει, 20 ψήφους,  αν όλοι είναι παρόντες, αλλά τελικά αυτό είναι πολύ πολύ δύσκολο.

 Ο πρώτος σε   ψήφους υποψήφιος, θα είναι λίγο πάνω από τις 10,ενώ και κάποιος θα λάβει  0 η 1 ψήφο.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η διαδικασία της εκλογής θα  αποτελέσει και πάλι ένα  “ναυάγιο”, και τούτο διότι, κανείς δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων, έστω και αν κάποιοι λείπουν.

Δηλαδή είναι  πάνω από σίγουρο ότι την Τρίτη δεν θα εκλεγεί συμπαραστάτης στο δήμο Σπάτων Αρτέμιδος.