ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Με τοπικά στελέχη του φυλακισθέντος Αρτέμη Σώρρα, στην πρώτη γραμμή, συγκροτήθηκε Δημοτικός Συνδυασμός στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος (;)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Με τοπικά στελέχη του φυλακισθέντος Αρτέμη Σώρρα, στην πρώτη γραμμή, συγκροτήθηκε Δημοτικός Συνδυασμός στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος (;)

Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος έχει στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπους που υπήρξαν μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα ;

(Αλήθεια μέχρι που οδηγεί ο «αγώνας» για νομή εξουσίας ;)

Θα το ζήσουμε ή το ζούμε ήδη κι αυτό, στον πολύπαθο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, όπου η άκρατη φιλοδοξία ενός αρχηγίσκου τοπικής δημοτικής παράταξης τον οδήγησε να πέσει στην αγκαλιά τοπικών (πρώην ή νυν δεν έχει και τόσο σημασία) ανθρώπων του γνωστού καταδικασθέντος σε φυλάκιση Αρτέμη Σώρρα, μελών δηλαδή της γνωστής οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», προκειμένου να συμπληρώσει συνδυασμό, μαζί με τους μεταφερθέντες με τη διαδικασία της άμεσης μεταδημότευσης από τα Τρίκαλα, για συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο, ως μαθαίνουμε από πηγές του Δήμου Σ-Α.

Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλλειπε στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Φαντασθείτε να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο έστω και ένας εκ των φανατικών υπερασπιστών του φυλακισθέντος Σώρρα και της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» (εκτός κι αν είχαμε ήδη εκπρόσωπο στο δ.σ. και δεν το ξέραμε) και αυτός να καταθέτει πρόταση για έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο, για την αποφυλάκιση του αρχηγού Σώρρα !

Λέτε να το ζήσουμε κι αυτό ;

Λέτε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος να γίνει για μια ακόμα φορά «διάσημος» στο Πανελλήνιο και οι δημότες να διασυρθούν πολιτικά, χωρίς βέβαια να φταίνε σε οτιδήποτε, από τα καμώματα μελών της «Ελλήνων Συνέλευσις» του πυρήνα που σήμερα κρύβεται αλλά όπως και το ομολογούσαν τα ίδια τα μέλη του, είχε δημιουργηθεί στην πόλη της Αρτέμιδος ;

Θα δείξει. Και πάντως γι’ αυτό θα αποφανθεί και η ψήφος των δημοτών στις 8.10.2023 και πιστεύουμε να μην είναι λανθασμένη.

Ας συστηθούμε όμως, υπενθυμίζοντας τα δικαστικά γεγονότα

Και πρώτα από όλα ας δούμε με βάση τα δημοσιεύματα ποιος ήταν ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη στις 16.7.2018 για την παράνομη δράση του και τις απόψεις του, τις οποίες ως φαίνεται ασπαζόταν φανατικά και κάποιοι δημότες της περιοχής, που σήμερα εντάσσονται σε συνδυασμό υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος προφανώς ασπαζόταν ή ασπάζεται και αυτός την «Ελλήνων Συνέλευσι» και φυσικά οφείλει αυτοβούλως πριν τον αποκαλύψουμε να βγει και να δηλώσει ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ενώπιον των δημοτών και εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8.10.2023

Συνοπτικά λοιπόν και επί της ουσίας ο έως τότε εξαφανισμένος για ένα χρόνο, καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας, συνελήφθη στις 16.7.2018.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του τον Μάρτιο του 2017 για σωρεία κακουργημάτων.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης. Ωστόσο σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλο ένα ένταλμα ως φυγόποινου, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση.

Μαζί με τον Σώρρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο άντρας που συνελήφθη στις 16.7.2010 μαζί του σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία. Στα δικαστήρια ανέμεναν τον συλληφθέντα αρχηγό τους αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσης κρατώντας σημαίες, οι οποίοι σε ένδειξη αγάπης προς τον μέχρι χθες καταζητούμενο κύκλωσαν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον μετέφερε τραγουδώντας ύμνους της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της “Ελλήνων Συνέλευσις” ασκήθηκε τότε σε βάρος του Σώρρα και συνεργατών του στον πολιτικό φορέα-ΜΚΟ ποινική δίωξη για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, όπως τα κακουργήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης και σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κ.α

Κατά τα τότε δημοσιεύματα (Ιούλιο 2018) η κα Αυλίδου, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αξιολόγησε πλήθος στοιχείων για την υπόθεση της οργάνωσης ,που υποστήριζε πως διαθέτει 600 δισ. ευρώ για να «σώσει τη χώρα», μεταξύ αυτών και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος χαρακτήριζε τον Αρτέμη Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», ενώ παρέθετε στοιχεία για τα χρήματα που εισπράττει η ΜΚΟ από τα μέλη της.

Επιπλέον η κα Αυλίδου μελέτησε τις δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του Σώρρα, όπως εκείνη που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» ώστε να πληρωθούν χρέη πολιτών από τα περίφημα χρήματα της οργάνωσης.

Η κα Δημητρίου είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που διαβιβάστηκε για την υπόθεση της δράσης της ΜΚΟ και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ακολούθησε όπως διαβάζουμε στα δημοσιεύματα της περιοχής, η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε κάθειρξη έξι (6) ετών και επιστροφή του στην φυλακή, όπου κρατείτο επί δεκαοκτώ μήνες, και απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και των περίφημων αμύθητων χρημάτων του ιδρυτή της, οπότε έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρισκόταν ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες και επέστρεψε στη φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου 2018 έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

2_13c66.jpeg

Ποιος υποψήφιος δήμαρχος κρύβεται πίσω από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» ;

Αυτά επί του παρόντος και αναζητείται για διευκρινίσεις ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος (εκτός κι αν μας απαντήσει κονδυλοφόρος του), που κατά πληροφορίες και πρώτες ενδείξεις προσεταιρίστηκε ανθρώπους (ιδίως στην Αρτέμιδα) που είχαν ενταχθεί φανατικά στις θεωρίες και στην οργάνωση Σώρρα, αδυνατώντας ο ίδιος να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, βρίσκοντας έτσι εύκολη και έτοιμη λύση με τη συνδρομή των πρώην ή εν «υπνώσει» μελών της «Ελλήνων Συνέλευσις» και υποστηρικτών του Αρτέμη Σώρρα.