ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δημήτρης Μάρκου: Ο δήμαρχος που παράγει έργο. Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, για έργα 110.000.000  ευρώ  την περίοδο 2016-2023

Δημήτρης Μάρκου: Ο δήμαρχος που παράγει έργο. Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, για έργα 110.000.000 ευρώ την περίοδο 2016-2023

Τα υψηλά standards και το δυσθεώρητο ύψος του πήχη που θέτει η συνεχής και αδιάκοπη ροή των έργων  του Δημήτρη Μάρκου, και η ικανοποίηση και αναγνώριση των προσπαθειών του από τους δημότες, συγκριτικά με την απραξία προηγούμενων διοικήσεων, δείχνει να έχει προκαλέσει ισχυρό επικοινωνιακό κλονισμό στην αντιπολίτευση, που “άοπλη” και “αστήριχτη” παραπαίει στην πολιτική σκηνή του δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου στοχεύει σε μια πόλη του μέλλοντος, με ευφυείς εφαρμογές και σύγχρονες πλατφόρμες υποδομής για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, με ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης και ελέγχου, αλλά και με δράσεις διοικητικής ικανότητας στην ` αντιμετώπιση κινδύνων, και γενικότερα με έργα αναβαθμίζει και αναπτύσσει και τις δύο πόλεις. 

Από  22/12/2015 έως σήμερα  έχουν γίνει έργα και δράσεις αξίας108.332.846€ .

1. Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα δικτύωσης, πλατφόρμες υποδομής έξυπνης πόλης. 

2. Έξυπνος φωτισμός με ευρεία χρήση έξυπνων φωτιστικών LED για καλύτερο οδοφωτισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, με παράλληλη δυνατότητα καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας, τη διάγνωση και τον εντοπισμό βλαβών κά., αξίας 21.000.000 

3. Κατασκευή οδικού δικτύου και εργασίες ύδρευσης και στις 2 Δημοτικές Ενότητες, αξίας  5.000.000

4. Κατασκευή υδραυλικού έργου απορροής ομβρίων στη περιοχή Γυαλού Σπάτων,αξίας  4.500.000,00

5. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου.

6. Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλε-ελέγχου/τηλεχειρισμού,διαχείρισης εσωτερικού δικτύου και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης, αξίας  10.000.000

7. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου, αξίας πάνω από  1.000.000

8. Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

9. Και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έλυσε τη σύμβαση με την εταιρεία η οποία κρατούσε εγκλωβισμένη  τις πράξεις εφαρμογής της Αρτέμιδας, για για πολλές δεκαετίες και προχώρησε σε καινούργια δημοπράτηση με αποτέλεσμα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η Αρτέμιδα επιτέλους να γίνει πόλη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και δεν σταματάει εδώ.  Συνεχίζει δυναμικά με έργα δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ που σε λίγο καιρό θα κοπούν κορδέλες.

Άρχισε η κατασκευή του κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης στην οδό Αθηνάς (Ο.Τ. 77) δίπλα στην παιδική χαρά που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες της παιδικής χαράς αλλά και της πλατείας δίπλα σε αυτή (Ο.Τ. 75) που η κατασκευή της θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

1_99e8b.jpeg

1_43975.jpeg

Μετά την χρηματοδότηση ύψους 4.970.000€ ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για το 3ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο υποβολής προσφορών, η οποία λήγει στις 2 Οκτωβρίου. Μέσα στο 2024 λοιπόν ξεκινά και η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος βάζοντας σε τροχιά οριστικής επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος.

1_728bc.jpeg

1_4f9b0.jpeg

Παραδόθηκε στους  Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος στο πλήρως ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο,  το οποίο αποτελεί ένα κόσμημα για το δήμο.

Ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μάρκου δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων: 

“Παραδίδουμε σήμερα προς χρήση το κτίριο του «Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάτων Χρηστος Μπέκας» ανακαινισμένο σύμφωνα με την εκπονηθείσα σχετική μελέτη, εξασφαλίζοντας την στατικότητα και την ασφάλεια του κτιρίου και ταυτόχρονα την συνολική αναβάθμισή του.

Οι κύριες επεμβάσεις αποκατάστασης αφορούσαν:

  • Την επισκευή των ρηγματώσεων και την ενίσχυση φερόντων στοιχείων του κτιρίου
  • Την θερμομόνωση του κτιριακού κελύφους, των δαπέδων, και τη θερμοϋγρομόνωση της στέγης
  • Τις επενδύσεις των δαπέδων και την επένδυση των τοίχων του αμφιθεάτρου με πυράντοχα ηχοαπορροφητικά πετάσματα.
  • Τις εργασίες και τον εξοπλισμό εξασφάλισης της πυρασφάλειας
  • Την τοποθέτηση νέου δικτύου φωτισμού λαμπτήρες οικονομίας LED και τοποθέτηση φωτοβολταϊκό σύστημα
  • Τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό του αμφιθεάτρου, της σκηνής, των καθισμάτων, των συστημάτων ήχου και φωτισμού.

  1. Το έργο υλοποιήθηκε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 530.317,30€.
  2. Η δαπάνη των ηλεκτρομηχανολογικών 230.867,57€ και του εξοπλισμού του αμφιθεάτρου ποσού 325.482,76€ καλύφθηκε από πόρους του Δήμου.
  3. Με σεβασμό στην επιθυμία του διαθέτη, του αείμνηστου δημάρχου Χ. Μπέκα και σύμφωνα με την δημοσιευμένη διαθήκη του, με την οποία άφησε την ακίνητη περιουσία για την εκτέλεση ειδικού κοινωφελούς σκοπού, ολοκληρώθηκε το 1995 η κατασκευή του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, και σήμερα παραδίδεται ανακαινισμένο για χρήση στους δημότες και τους συλλογικούς φορείς του Δήμου
  4. Οι χρήσεις των χώρων για την εφαρμογή των σκοπών του Πνευματικού Κέντρου όπως ορίστηκαν με προεδρικό διάταγμα, διατίθενται για:

  • την στέγαση των συλλογικών φορέων, τα γραφεία του ισογείου
  • την πραγματοποίηση εκδηλώσεων το αμφιθέατρο και η αίθουσα του 1ου ορόφου και
  • Τα γραφεία του 1ου ορόφου για την στέγαση αρχείου πολιτιστικού υλικού και την έκθεση προσωπικών αντικειμένων του διαθέτη.

Την λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου καθορίζει Κανονισμός Λειτουργίας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχουμε την τιμή και την χαρά ταυτόχρονα, να εγκαινιάζουμε σήμερα το ανακαινισμένο κτίριο και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει την Κοινωνική, Πολιτιστική και Πνευματική δραστηριότητα του Δήμου μας, την σημαντική δραστηριότητα των πολιτιστικών συλλόγων.

Το «Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Μπέκας» μαζί με το νέο χώρο Πολιτισμού που δημιουργούμε στο (ιστορικό) 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων είναι «κοσμήματα» για τον Δήμο μας, με ευρύτερη και υπερτοπική εμβέλεια.

Καλούμαστε όλοι οι Δημότες και ιδιαίτερα η νέα γενιά, να αξιοποιήσουμε τους χώρους αυτούς, προβάλλοντας την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό, να τους προστατεύσουμε με τον απόλυτο σεβασμό που απαιτούν οι δημόσιοι χώροι και η Δημοτική περιουσία.” 

1_b177f.jpeg

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε άλλο ένα έργο κόσμημα στους δημότες ανακατασκευασμένο ιστορικό κτίριο του 1ο Δημοτικό Σπάτων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικό κέντρο.

Και δεν σταματάει εδώ ο δήμαρχος των έργων.

Σε λίγο καιρό θα παραδοθεί   το αθλητικό κέντρο Μαζαρέκο, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται ύστερα από μία δεκαετία,  το αθλητικό κέντρο στην Αρτέμιδα,  και πολλά άλλα τα οποία θα αλλάξουν τις όψεις των δύο πόλεων.

Τα Σπάτα και η Αρτέμιδα, η Αρτέμιδα και τα Σπάτα, θέλουν να έχουν δήμαρχο πού να ξέρει, να μπορεί και να δημιουργεί.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Μάρκου.

Ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος έχει δήμαρχο μέχρι το 2028 τουλάχιστον και δεν αλλάζει.