ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σταύρος Κατραμάδος: Η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος, θα πρέπει να συμμορφωθεί και να βάλει τα παιδιά στις δύο τάξεις πού έχουν διαμορφωθεί

Ένα σχολικό κτίριο δεν είναι απλά μία στέγη για μαθητές και διδάσκοντες. Καλύτερα σχολεία σημαίνει καλύτερη παιδεία.

Αυτό το σλόγκαν φαίνεται να έχει υιοθετήσει και ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κ Δημήτρης Μάρκου, αφού μαζί με όλη τη δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, έπεσαν με τα μούτρα να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων.

Στα  6,5 χρόνια θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής έχουν γίνει τόσα πράγματα που δεν  είχαν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα έγινε η αγορά του οικοπέδου για το 7ο Δημοτικό   Αρτέμιδος και έχουν ξεκινήσει οι επαφές για την κατασκευή του.

Η αγορά του οικοπέδου για το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδος και η ένταξη της μελέτης-κατασκευής στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με το  ποσό  των 4.000.00 ευρώ.

Η κατασκευή του 2ου νηπιαγωγείου και δρομολογείται η κατασκευή του 4ου Δημοτικού και 5ο νηπιαγωγείου,  στα Σπάτα.

Δρομολογείται  η μετεγκατάσταση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες, με τις με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα σχολεία, αλλά για λόγους συντομίας αναφέραμε τα σημαντικότερα.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου έχει δηλώσει: “Ότι είναι κοντέινερ θα γίνει σχολείο. Κανένα παιδί δεν θα κάνει μάθημα μέσα σε κοντέινερ."

Αναφέρουμε όλα αυτά, γιατί σήμερα είδαν το φώς της δημοσιότητας κατευθυνόμενα ρεπορτάζ, ότι στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδας παιδιά έκαναν  μάθημα στην αυλή, που σίγουρα θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την αλήθεια και να την κατευθύνουν κάπου αλλού για τους δικούς του σκοπούς.

Κάναμε λοιπόν επιτόπιο ρεπορτάζ, ρωτήσαμε, και  αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια.

Πράγματι δύο τάξεις  έκαναν μάθημα στην αυλή, όχι γιατί  δεν είχε μεριμνήσει ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Σταύρος Κατραμάδος,  αλλά γιατί έτσι ήθελε η διευθύντρια.

Το γραφείο της διευθύντριας πληροί όλους τους όρους για να γίνει μάθημα, αφού έχει παράθυρο και μάλιστα μεγάλο, αλλά η συγκεκριμένη κυρία αρνείται να βγει από το γραφείο της για να μπούνε μαθητές.

Επίσης έχει κατασκευαστεί άλλη μία αίθουσα με ένα αυτόματο παράθυρο το οποίο στοίχισε 1.300 ευρώ και αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μάθημα.

Υπήρχαν οι δύο αίθουσες για να μπορέσουν να κάνουν οι μαθητές μάθημα με ησυχία και ασφάλεια.

Δυστυχώς όμως η διευθύντρια δεν ήθελε , και δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάνει κάτι τέτοιο.

Οι καθηγητές είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, αφού κάποιοι στηρίζουν τη διευθύντρια και κάποιοι άλλοι της λένε να κάνουν μάθημα οι μαθητές σε αυτές τις δύο αίθουσες.

Κυρία διευθύντρια του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος με τους μαθητές δεν μπορεί να παίξει κανένας και δεν θέλουμε να πιστεύουμε  ότι εξυπηρετείται κάτι άλλο, παρά μόνο την  σωστή εκμάθηση των μαθητών  μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας.

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ Σταύρο Κατραμάδο, για το θέμα αυτό και μας δήλωσε:

‘’Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να δώσουμε λύση σε ότι πρόβλημα υπάρχει.

Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στην σχολική στέγη. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εκπαιδευτικούς που επιτελούν λειτούργημα, αλλά και στην μαθητιώσα νεολαία η οποία πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης.

Η κυρία διευθύντρια θα πρέπει να συμμορφωθεί και να βάλει τα παιδιά στις δύο τάξεις πού υπάρχουν, δηλαδή τη μία στο γραφείο της και την άλλη σ΄ αυτή  που έχουμε δημιουργήσει με το αυτόματο παράθυρο. Κακώς, έβαλε τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο προαύλιο.

Προέχει η προστασία των παιδιών  και όχι αυτό που ίσως έχει η διευθύντρια στο μυαλό της”

Κάνεις λοιπόν δεν μπορεί να κατηγορήσει, αυτή τη δημοτική αρχή όσον αφορά το θέμα σχολική στέγη, γιατί  πραγματικά έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό και με τον ίδιο προσωπικά τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου να θέλει να γράψει εποχή στο θέμα αυτό. 

Αυτοί η αυτές που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα, εκ του ουκ άνευ, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.