ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Ιστορικού Κτιρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου και επανάχρησή του ως Πολυχώρος Πολιτισμού»

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Ιστορικού Κτιρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου και επανάχρησή του ως Πολυχώρος Πολιτισμού»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Ιστορικού Κτιρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου και επανάχρησή του ως Πολυχώρος Πολιτισμού», έγινε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου.

Το έργο αφορά στην επισκευή του ανενεργού ιστορικού κτιρίου, με σκοπό την χρήση του ως χώρο πολιτισμού.

Η επισκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του συγχρηματοδοτήθηκε από την δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας, του Επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, με πόρους από το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κος Δημήτρης Μάρκου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που σκοπό έχει να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού μέσα απο τα εκθέματα και τις τεχνολογικές δυνατότητες προβολής που φιλοξενούνται στον πολυχώρο του ιστορικού κτιρίου.

Παρευρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο βουλευτής Α' Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής κος Βασίλης Οικονόμου και η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Καβαλλάρη Βίκυ. Το παρόν έδωσαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του δήμου, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του τόπου, αλλά και πλήθος δημοτών. Για τις συνθήκες υλοποίησης του έργου μίλησε η κα Ελένη Τούντα, στέλεχος του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες διαδραστικής χρήσης των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και να θαυμάσουν τα εκθέματα στις αίθουσες που φιλοξενούν τις μόνιμες συλλογές του Πολυχώρου.

Να σημειωθεί ότι ήδη φιλοξενείται και συνεχίζεται και η περιοδική έκθεση με τίτλο « Ο μπρούντζος που διαμόρφωσε την αρχαία Ελλάδα» του εικαστικού αρματοποιού κου Δημήτρη Κατσίκη. Στις αίθουσες του ισογείου διαμορφώθηκαν όπως περιέγραψε η υπεύθυνη ιστορικός - μουσειολόγος κα. Βελίσκου Τάνια, τρεις μόνιμες θεματικές εκθέσεις για την ιστορία, την παραδοσιακή ενδυμασία και τις καλλιέργειες της περιοχής, ενώ στεγάζεται και η δημοτική βιβλιοθήκη. Ο όροφος διατίθεται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.