ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ: 1η θέση σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος

Πολύ σημαντική διάκριση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022!

Το έργο του τμήματος Ε2 του Σχολείου με τίτλο: “Ο κακός ο Link_os στέλνει άσχημα μα_DATA” κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 228 συμμετοχές Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Το έργο του Έ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος:

 

Η διευθύντρια του Σχολείου κα. Βαρουτέλλη Ροδόκλεια δηλώνει χαρούμενη για τη πολύ σπουδαία αυτή διάκριση και υπερήφανη για τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς της Σχολικής Μονάδας.

Το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 ήταν:

 

«Toreport και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του τμήματος κας Δερετζή Ελένης και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Χουρδάκη Νικολάου δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τραγούδι που παρουσίασαν με τη μορφή θεατρικού δρώμενου.

Συγκεκριμένα, οι ήρωες, που είναι βγαλμένοι από τα παραμύθια, γίνονται αυτόπτες μάρτυρες περιστατικών και ανεπιθύμητων συμπεριφορών που λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο, συλλαμβάνουν τους υπόπτους και προτείνουν λύσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί σε αντίστοιχη θέση.

Δείχνουν ότι το Block και το Report είναι «πολύτιμα εργαλεία» των μικρών χρηστών, ενώ η ομάδα των ηρώων δίνει συμβουλές για να τους καθοδηγήσει και να διδάξει μια ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία, καλλιεργώντας την ηθική και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο χώρο του διαδικτύου, που δε διαφέρουν από τους κανόνες που καλούμαστε να ακολουθούμε και στον πραγματικό κόσμο.

Στο Σχολείο, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, σε όλες τις τάξεις, έχουν αφιερωθεί αρκετές εκπαιδευτικές ώρες για το θέμα της Ασφαλούς Πλοήγησης των μαθητών/τριών στο Διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή ενημέρωση των παιδιών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων από εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση για Γονείς με ομιλήτρια την κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου για την πολύ σημαντική αυτή διάκριση.

Πηγή: irafina.gr