ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Iστορικής σημασίας η χθεσινή συνάντηση για το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σκοπό την γρήγορη υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft.

Σε ανάρτηση του στα social media χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου σημείωσε:

"Σήμερα πραγματοποιήθηκε ιστορικής σημασίας συνάντηση για το Δήμο μας, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία όλων των φορέων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και ανωτάτων στελεχών της Microsoft από Αμερική και Ευρώπη, με σκοπό την γρήγορη υλοποίηση της επένδυσης αφού ολοκληρώθηκε η αγορά έκτασης 70 περίπου στρεμμάτων στο επιχειρηματικό πάρκο στη θέση Γυαλού.

Η γνωστή αμερικανική εταιρεία Microsoft, επέλεξε το Δήμο μας για να πραγματοποιήσει μια ύψιστης σημασίας επένδυση για τη χώρα, που αφορά σε συγκρότημα Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Data Center), με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πωλ Άλεν, είναι γνωστή για το λειτουργικό σύστημα Windows, οι υπολογιστές («όλα-σε-ένα» και φορητοί), επεξεργαστές, το σύνολο των εφαρμογών γραφείου Microsoft Office, οι ταμπλέτες Surface, οι κονσόλες παιχνιδιών Xbox, το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα. Παράγει λογισμικό για επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ παρέχει και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακής αποθήκευσης και κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία έχει 167.000 εργαζόμενους σε 120 χώρες.

Παραμένουμε αξιόπιστοι συνομιλητές για επενδυτές παγκόσμιας εμβέλειας για την τοπική αλλά και την εθνική ανάπτυξη."