ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βορίδης: «Η αυτοδιοίκηση πανηγυρίζει, η Αριστερά τα έβαψε μαύρα»

«Η αυτοδιοίκηση πανηγυρίζει, η Αριστερά τα έβαψε μαύρα. Αυτό προσδιορίζει και την προβληματική σχέση Αριστεράς και αυτοδιοίκησης.»

Η φράση ανήκει στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στη συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής, όπου ειδικά για τον εκλογικό νόμο των ΟΤΑ και τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης, απάντησε τα εξής: 

Ι] « Τελειώνουμε το καταστροφικό για τους δημότες, για τους πολίτες, εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταργούμε την απλή αναλογική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που λαμβάνουν το 43% των ψήφων θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, όσοι εκλέγονται θα λαμβάνουν τα 3/5 των εδρών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους χωρίς εκπτώσεις και συναλλαγές, και τίθεται όριο εισόδου στα συμβούλια το 3%, ώστε διάφορες αμελητέες, από την πλευρά των πολιτικών συσχετισμών, παρατάξεις να μην καταλαμβάνουν έδρες στα συμβούλια, ενώ μειώνουμε και τον αριθμό των συμβούλων καθιστώντας τα συμβούλια ευέλικτα, λειτουργικά και ισχυρά.

Η αυτοδιοίκηση πανηγυρίζει, η Αριστερά τα έβαψε μαύρα. Αυτό προσδιορίζει και την προβληματική σχέση Αριστεράς και αυτοδιοίκησης. »

ΙΙ] « Στο υπουργείο Εσωτερικών έχουμε μια φιλόδοξη και απαιτητική μεταρρυθμιστική ατζέντα.  Ήδη παρουσίασα στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο σε όλους του φορείς της κυβέρνησης. Εμβληματικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη βελτίωση διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης.

Εν συνεχεία, θα παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό, διαμορφώνοντας για πρώτη φορά ένα πλαίσιο για τη λειτουργία των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Και ταυτόχρονα εργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο.

Εν συνεχεία, προχωρήσαμε σε θέματα όπως η αξιολόγηση, η στοχοθεσία, η κινητικότητα, η συγχώνευση νομικών προσώπων του Δημοσίου,

ενώ συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την κατάρτιση μιας νέας νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς. »

Πηγή: airetos.gr