ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα σκαριά 4 νέες προκηρύξεις, για 160 μόνιμες θέσεις εργασίας

Νέο μπαράζ μόνιμων προσλήψεων πρόκειται να ξεκινήσει το ΑΣΕΠ εντός του επόμενου διαστήματος, με βάση αποφάσεις που έλαβαν ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Μέσω των νέων προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού 'Κ' θα επιλεγούν συνολικά 160 μόνιμοι υπάλληλοι.

Ειδικότερα, οι φορείς που θα διορίσουν στο δημόσιο είναι οι εξής:

  • Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) - 10 μόνιμοι
  • Λαϊκό Νοσοκομείο - 30 μόνιμοι
  • Υπουργείο Παιδείας - 20 μόνιμοι
  • ΕΦΚΑ - 100 μόνιμοι

Οι τέσσερις φορείς καθόρισαν τον αριθμό των ατόμων στα οποία θα διατεθούν θέσεις με το νόμο 2643/1998.

Αυτό, είναι η πρώτη ένδειξη ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαικό καθόρισε 30 θέσεις εκ των οποίων 3 θα διατεθούν για άτομα του νόμου 2643/1998. Αυτό σημαίνει ότι με προκήρυξη ''Κ'' θα βγουν 27 θέσεις. Είναι όλες της ειδικότητας ΤΕ Νοσηλευτικής.

Παράλληλα η ΕΑΓΜΕ θα προσλάβει 10 μονίμους υπαλλήλους (διοικητικούς) εκ των οποίων μία θα διατεθεί με το νόμο 2643/1998. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα διατεθούν 9 θέσεις.

Ο e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι έτοιμος να εκδώσει προκήρυξη 93 μονίμων υπαλλήλων.

Το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε στο ΦΕΚ τις θέσεις που θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του ν.2643/1998 (7 θέσεις).

Αυτό σημαίνει ότι από τον συνολογικό αριθμό των 100 θέσεων οι 7 θα διατεθούν για τα προστατευόμενα και οι υπόλοιπο 93 θα γίνουν προκήρυξη ''Κ''.

Η πρώτη ένδειξη για τις ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορά πτυχιούχους Πληροφορίκής και Διοικητικούς.

Το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 20 διοικητικών υπαλλήλων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις αρμοδιότητάς του.

Η διαδικασία μέχρι την έκδοση των νέων διαγωνισμών έχει ως εξής:

  • Όταν ένας φορέας  θέλει να προσλάβει προσωπικό ετοιμάζει ένα προσχέδιο προκήρυξης το οποίο περιλαμβάνει απαραίτητα τον αριθμό των θέσεων και των ειδικοτήτων
  • Αμέσως μετά δημοσιεύει στο ΦΕΚ -με υπογραφή του υπουργού Εργασίας- τον αριθμό των θέσεων που θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα
  • Εν συνεχεία, δημιουργεί έναν φάκελο στον οποίο τοποθετεί το προσχέδιο της προκήρυξης που ετοίμασε, την απόφαση για τα προστατευόμενα άτομα και την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την ύπαρξη των πιστώσεων που θα διατεθούν για την πληρωμή των υπαλλήλων. Αυτός ο φάκελος στέλνεται στο ΑΣΕΠ για τελική επεξεργασία. Βρισκόμαστε σε αυτή ακριβώς τη φάση

 Πηγή: https://workenter.gr