ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Θεοδωρικάκος έκανε μήνυση και αγωγή 500.000€ κατά του αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του: "Θα τους πάω μέχρι τέλους"

Ο Θεοδωρικάκος έκανε μήνυση και αγωγή 500.000€ κατά του αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του: "Θα τους πάω μέχρι τέλους"

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου κατάθεσε μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για όσα κατήγγειλε περί απόπειρας συγκάλυψης σε υπόθεση του γιου του υπουργού, ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε με την παρέα του να κατέχουν ναρκωτικά, αλλά ασκήθηκαν πιέσεις για να μην καταγραφεί τίποτα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για άθλια σκευωρία και ψέμματα του απόστρατου αξιωματικού, ο οποίος έκανε τις καταγγελίες 1,5 χρόνο μετά το περιστατικό και αφού έμαθε ότι αποστρατεύεται.

"Η σκευωρία κατέρρευσε από τους ελέγχους. Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου. Έχει λάμψει η αλήθεια, θα αποκαλυφθούν όλα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη", είπε ο υπουργός εξερχόμενος.

Να σημειώσουμε ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα καταθέσει και αγωγή 500.000 ευρώ στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα μήνυση θα καταθέσει και ο γιος του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δημοσίευμα ανέφερε ότι απόστρατος αστυνομικός κατήγγειλε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία είχε εμπλακεί ο γιος του.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, νωρίτερα, υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως "πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπου υπήρχαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν", σημειώνοντας ότι "το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αστυνομικούς. Η πλειονότητα των αστυνομικών είναι άξιοι και καθαροί. Αλλά υπάρχουν και ορισμένοι επίορκοι. Υπάρχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Ο επικεφαλής της διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην θέση του. Ο επικεφαλής δεν μου παρείχε ενημέρωση για πολλούς μήνες, ιδίως για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα".

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

"Ω του θαύματος, όταν έγιναν οι κρίσεις, ένας άλλος αξιωματικός, μισή ώρα πριν αποστρατευθεί, κατέθεσε στην υπηρεσία του άλλου αστυνομικού που αποστρατεύθηκε το ίδιο βράδυ, αναφέροντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και νυν ΓΓ του Υπουργείου παρενέβη για το περιστατικό. Ο υπουργός δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει αναφορά για μένα ούτε από τον καταγγέλλοντα", ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Αναφερόμενος στο περιστατικό του ελέγχου, ανέφερε ότι "πριν από ενάμιση χρόνο, 4 άνδρες τη ΔΙΑΣ έλεγξαν 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων το παιδί μου. Δεν βρήκαν τίποτα και τους άφησαν ελεύθερους. Και βλέπω ρυπαρογραφήματα να γράφουν για ναρκωτικά, ακόμη και για κοκαΐνη".

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Οι καταγγελίες Κούγια

"Μαζί σας άκουσα, ρώτησα τον κύριο Κούγια , αναφέρεται στον αστυνομικό που έκανε αυτήν την καταγγελία, αυτός που έκανε αυτήν την ψευδή, συκοφαντική και παράνομη καταγγελία και μου είπε ο κύριος Κούγιας ότι έχει η οικογενειακή επιχείρηση με την σύζυγό του, με πρατήρια βενζίνης και κάποια άλλη επιχείρηση", τόνισε ο υπουργός στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

"Δεν με ενδιαφέρει αυτό, εγώ μένω σε μία ουσία. Δεν αναρωτιέται κανένας γιατί όλα αυτά βγήκαν αμέσως μετά τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας; Σπάσαμε αυγά και ήταν μία πολιτική επιλογή και απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου".
ΠΗΓΗ:  thetoc.gr