ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σάλος με δημοσιογράφο του ABC - Οι σοκαριστικές συνομιλίες για βιασμούς παιδιών

Σάλος με δημοσιογράφο του ABC - Οι σοκαριστικές συνομιλίες για βιασμούς παιδιών

Ο πρώην δημοσιογράφος του ABC News James Gordon Meek αντιμετωπίζει κατηγορίες για παιδική πορνογραφία - σχεδόν δέκα μήνες μετά την έφοδο του FBI στο σπίτι του και την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.
Ο Meek συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης και κατηγορείται για μεταφορά υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εάν καταδικαστεί,

αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 ως 20 χρόνια,

Σε ένορκη κατάθεση που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, η ειδική πράκτορας του FBI Tonya Sturgill Griffith εξήγησε ότι η έρευνα για τις διαδικτυακές δραστηριότητες του Meek ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, όταν το Dropbox ειδοποίησε τις αρχές για υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον λογαριασμό του δημοσιογράφου.

Στις 27 Απριλίου 2022 βγήκε ένταλμα έρευνας για το σπίτι του Meek στο Άρλινγκτον, όπου οι ερευνητές κατέσχεσαν διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός iPhone 8.

«Το iPhone 8 περιείχε τρεις συνομιλίες στις οποίες ο χρήστης με το όνομα “Pawny4” συμμετείχε σε σοκαριστικές συνομιλίες όπου οι συμμετέχοντες εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», έγραψε η Griffith.

Επίσης, στο τηλέφωνο, του Meek εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Kik.

Σε μια σοκαριστική ανταλλαγή μηνυμάτων με έναν άγνωστο χρήστη, ο Meek φέρεται να ρώτησε: «Έχεις βιάσει ποτέ ένα μικρό κορίτσι; Είναι καταπληκτικό».

«Είναι το όνειρό μου», απάντησε εκείνος.

Σε μια άλλη συνομιλία που χρονολογείται στα τέλη του χειμώνα του 2020, ο Meek είπε σε έναν διαφορετικό ανώνυμο χρήστη του Kik ότι φαντασιωνόταν ότι «απήγαγε, νάρκωνε και βίαζε ένα 12χρονο κορίτσι».

Η ένορκη κατάθεση περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις κρυψώνες με εικόνες και βίντεο σε άλλες συσκευές του Meek, καθώς και τις συνομιλίες του με ανώνυμες ανήλικες σε πλατφόρμες όπως το Omegle.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/