ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άκης Τσελέντης για σεισμό στην Τουρκία: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 20 χιλ. - Ήρωες οι διασώστες της ΕΜΑΚ

Άκης Τσελέντης για σεισμό στην Τουρκία: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 20 χιλ. - Ήρωες οι διασώστες της ΕΜΑΚ

"Οι άνθρωποι της ΕΚΑΜ βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους διότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται" ανέφερε για τους διασώστες ο Άκης Τσελέντης

"Όπως ξαναείπα, τα θύματα μπορεί να φτάσουν και τις 20.000" ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης για τον πιθανό αριθμό των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. "Η ακολουθία των σεισμών θα συνεχίσει για πολλούς μήνες και θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα" ανέφερε.

Άκης Τσελέντης: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 20.000

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τους σεισμούς μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη γειτονική χώρα, κάνοντας λόγο για τραγωδία άνευ προηγουμένου στα συντρίμμια.

Ο Άκης Τσελέντης δεν λησμόνησε να μιλήσει και για το ηρωικό έργο των Ελλήνων διασωστών που έφτασαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις διασώσεις ανθρώπων από τα χαλάσματα. "Αυτοί οι άνθρωποι της ΕΚΑΜ βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους διότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται και θα έπρεπε να τιμηθούν όταν γυρίσουν στην Ελλάδα", δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

"Όπως ξαναείπα, τα θύματα μπορεί να φτάσουν και τις 20.000. Η ακολουθία των σεισμών θα συνεχίσει για πολλούς μήνες και θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα σε εκείνη την περιοχή. Μιλούσα με τον Τέρενς Κουίκ, που βρίσκεται στη Κύπρο, και με ενημέρωσε πως θέλησαν να στείλουν βοήθεια και οι Τούρκοι την αρνήθηκαν" συνέχισε ο Άκης Τσελέντης.

Όσον αφορά τον σεισμό της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσελέντης είπε:

"Τα καταλύματα που έχουν φτιάξει δεν θα φτάσουν. Ο σεισμός της Θεσσαλονίκης δεν έχει σχέση με την Τουρκία. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι που να επηρεάζεται από τον σεισμό της Τουρκίας, διότι είναι πολύ μακριά" σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/