ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μάχη με τον χρόνο δίνει και η ΕΜΑΚ στα συντρίμμια της Τουρκίας - Διέσωσαν ακόμη 2 κοριτσάκια 11 και 15 ετών

Μάχη με τον χρόνο δίνει και η ΕΜΑΚ στα συντρίμμια της Τουρκίας - Διέσωσαν ακόμη 2 κοριτσάκια 11 και 15 ετών

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι Ελληνες διασώστες, στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία. Στη Χατάι, πόλη που έχει σχεδόν πλέον εξαφανιστεί, οι διασώστες παλεύουν συνεχώς με τον χρόνο και ψάχνουν για εγκλωβισμένους.

Χαρακτηριστικά, η ΕΜΑΚ προσπαθούσε με κάθε μέσο να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια την 7χρονη Φατμέ, που ήταν εγκλωβισμένη για πάνω από ένα 24ωρο. Η Φατμέ τελικά δεν άντεξε και κατέληξε. Μετά από το τραγικό αυτό συμβάν, οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν την 6χρονη αδερφή της 7χρονης.

Η ελληνική ομάδα νωρίτερα είχε καταφέρει να απεγκλωβίσει τον 50χρονο πατέρα των δύο κοριτσιών. Η μητέρα τους φέρεται να είναι νεκρή.

Το βράδυ της Τρίτης οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ακόμα ένα παιδί, ένα 11χρονο κοριτσάκι, από τα ερείπια.

Πριν από λίγο σήμερα, Τετάρτη 08/02 ζωντανό η Ελληνική αποστολή στην Τουρκία ανέσυρε ένα ακόμη άτομο από τα συντρίμμια ενός κτηρίου με τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων από τους Έλληνες να φτάνουν τους τέσσερις.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του νεαρό άτομο περίπου 15 ετών, καθώς και 2 ακόμη νεκροί ανδρες. Ταυτόχρονα, τα μέλη της πρώτης ελληνικής αποστολής που επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις προσπάθειες τους κόντρα στον χρόνο και την παγωνιά.