ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Zoom: Απολύει 1.300 εργαζομένους

Zoom: Απολύει 1.300 εργαζομένους

Σε απόλυση περίπου του 15% του προσωπικού της προχωράει η εταιρεία ομαδικών βιντεοδιασκέψεων, Zoom Video Communications

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία και προσθέτει πως αυτό αφορά 1.300 εργαζομένους της. Με αυτόν τρόπο η Zoom Video Communications ακολουθεί το παράδειγμα και  άλλων εταιρειών τεχνολογίας που έχουν ανακοινώσει ότι θα περικόψουν το προσωπικό τους. Περισσότερες από 300 εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει από την αρχή του 2023 ότι θα απολύσουν σχεδόν 100.000 εργαζομένων διεθνώς.

Γιατί προχωρά η εταιρεία σε απολύσεις

Η Ζοom αναγκάζεται να απολύσει τον παραπάνω αριθμό εργαζομένων τους επειδή έχει μειωθεί ο αριθμός των χρηστών της και έχουν σημειώσει πτώση τα κέρδη της με την σταδιακή λήξη της πανδημίας. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Έρικ Γιουάν είπε ότι ο ίδιος αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας θα υποστούν σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους,  όπως μεταδίδουν το BBC και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να βασίζονται στο Zoom και στην μετα-πανδημική εποχή, τόνισε ο Γιουάν ωστόσο πρόσθεσε πως η αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας και η επίπτωσή της στους πελάτες μας σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε μια δύσκολη και αναγκαία αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να ανταποκριθούμε στους πελάτες μας και να υλοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο όραμα του Zoom.

Τα έσοδα του Zoom

Τα έσοδα του Zoom είχαν υπετριπλασιαστεί το 2020 και είχαν αυξηθεί κατά 55% το 2021. Ωστόσο το 2022 τα έσοδα της κατέγραψαν μια αύξηση σχεδόν του  7% και συγχρόνως υπήρξε απότομη μείωση της κερδοφορίας  σχεδόν κατά 38%.

Οι μετοχές της εταιρείας είχαν χάσει πάνω από το 80% της αξίας τους από το αποκορύφωμά τους το 2020, ενώ είχαν πτώση 63% πέρυσι και μετά την ανακοίνωση των απολύσεων εμφάνισαν άνοδο σχεδόν 10%.

Οι απολύσεις και μισθός του Γιουάν

Οι απολύσεις θα αφορούν κάθε τμήμα της εταιρείας και το κόστος των αποζημιώσεων αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ  50 εκατ. δολάρια και 68 εκατ. δολάρια καθώς κάθε απολυόμενος θα λάβει 16 μισθούς, κάλυψη υγείας και ένα ετήσιο μπόνους.

Ο μισθός του Γιουάν θα μειωθεί κατά 98% το 2023 (δηλαδή σχεδόν θα μηδενιστεί), ενώ δεν θα πάρει ούτε μπόνους. Οι μισθοί των  υπολοίπων διοικητικών στελεχών θα περικοπούν κατά 20% και δεν θα λάβουν μπόνους.

«Δουλέψαμε ακούραστα αλλά κάναμε και λάθη. Ως CEO και ιδρυτής του Ζoom είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά τα λάθη και τα μέτρα που παίρνουμε.  Θέλω να αναλάβω την ευθύνη όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις δικές μου δράσεις» είπε ο Γιουάν, αναφερόμενος στην περικοπή των αποδοχών του.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/