ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Aya γεννήθηκε, η οικογένειά της «έσβησε» στον σεισμό - Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να την υιοθετήσουν

Η Aya γεννήθηκε, η οικογένειά της «έσβησε» στον σεισμό - Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να την υιοθετήσουν

Συγκινεί η ιστορία της μικρής Aya που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ελπίδα μέσα από τον πόνο και τον θάνατο έφερε η γέννηση του μικρού κοριτσιού που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια. Σαν από θαύμα εντοπίστηκε όταν ήταν ακόμα ενωμένη με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα της, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή αφού γέννησε καθώς δεν άντεξε κάτω από τα χαλάσματα.

Η μικρή Aya (Άγια) όπως ονομάστηκε δεν έχασε μόνο τη μητέρα της αλλά και τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέρφια της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά της σημαίνει «σημάδι από τον Θεό» και της το έδωσαν όταν την βρήκαν.

Το βρέφος όταν γεννήθηκε βρήκε την πρώτη αγκαλιά στα χέρια ενός μακρινού συγγενή της οικογένειάς της, ο οποίος τη μετέφερε σε ασφαλές μέρος στην πόλη Αφρίν. Εκεί νοσηλεύεται το κοριτσάκι σε σταθερή κατάσταση με μερικούς μώλωπες.
Στο πλευρό της αμέσως στάθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το κοριτσάκι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που έψαχναν τρόπο να βοηθήσουν την Aya και καλούσαν τον κόσμο να προσφέρει και να τη φροντίσει.

Ο Δρ Attiah, ο παιδίατρος που την έχει αναλάβει και έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, ήταν σαφής: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου. Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.», είπε χαρακτηριστικά χωρίς να αφήνει περιθώρια υιοθεσίας.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/