ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Amber alert” για το επίσημο εκλογικό Ν/Σ – 8 Φεβρουαρίου θα ανέβαινε σε διαβούλευση

« Το Νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση ελπίζουμε ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή Δευτέρα, ενώ την προσεχή Πέμπτη επίσης ελπίζουμε ότι θα τεθεί σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο που αφορά τον εσωτερικό έλεγχο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης », είχε δηλώσει επί λέξει ο Μάκης Βορίδης στις 3 Φεβρουαρίου σε τηλεοπτική συνέντευξη (στο Kontra Channel).

Η σχετική επίσημη Ανακοίνωση που είχε εκδώσει στη συνέχεια, ανέγραφε « ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι αφενός το νομοσχέδιο που αφορά στον εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ υπολογίζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αφετέρου το νομοσχέδιο που αφορά στο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου υπολογίζεται να τεθεί επίσης σε δημόσια διαβούλευση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. »

Οι ελπίδες και οι υπολογισμοί του αρμόδιου Υπουργού διαψεύστηκαν. Όχι απλώς διαψεύστηκαν για λίγο, αλλά έπεσαν παντελώς έξω, αποδεικνύοντας άγνοια για το νομοθετικό έργο του Υπουργείου του. Το εκλογικό Νομοσχέδιο Δευτέρα 8/2 δεν βγήκε σε διαβούλευση στο opengov.gr. Ούτε Τρίτη 9, ούτε Τετάρτη 10, ούτε Πέμπτη 11, ούτε Παρασκευή 12, ούτε Σάββατο 13, ούτε Κυριακή 14.

Μια ολόκληρη εβδομάδα μετά τον υπολογισμό Βορίδη, συγκεκριμένα μέχρι σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί που γράφονται αυτές οι γραμμές, εκλογικό Νομοσχέδιο επισήμως σε διαβούλευση δεν έχει τεθεί. (Ούτε βεβαίως το άλλο Ν/Σ, για τον εσωτερικό έλεγχο).

Μήπως θα ήταν σοβαρότερο, πριν Υπουργός εκτοξεύει δημοσίως ημερομηνίες, να ρωτά προηγουμένως προς Μέγαρο Μαξίμου μεριά, όπου σίγουρα -ειδικά για το εκλογικό Ν/Σ της Αυτοδιοίκησης- γνωρίζουν πολλά περισσότερα ;

 

Πηγή:https://www.airetos.gr