ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο αντίκτυπος της παρουσίας των Ελλήνων διασωστών κοσμεί τα τουρκικά πρωτοσέλιδα
Featured

Ο αντίκτυπος της παρουσίας των Ελλήνων διασωστών κοσμεί τα τουρκικά πρωτοσέλιδα

Εκτενή αναφορά στη συνέντευξη της ελληνικής διασωστικής ομάδας που επέστρεψε από την Τουρκία και στις δηλώσεις του Σωκράτη Δούκα, έχει ο τουρκικός τύπος

Για την θετική αποτίμηση της ελληνικής διασωστικής ομάδας στην Τουρκία και στην εκτενή παρουσίαση της χθεσινής συνέντευξης Τύπου των ανθρώπων της ΕΜΑΚ μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η Αριάνα Φερεντίνου παρουσιάζοντας τους τίτλους των κορυφαίων ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

«Όλοι έχουν αποσπάσματα από την συνέντευξη του γιατρού Σωκράτη Δούκα, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης που έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία λίγες ώρες μετά τον σεισμό».

Από το «Εfxaristo Poli File» που γράφει η εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της όλοι οι τίτλοι έχουν μια έντονη συναισθηματική φόρτιση για τη δουλειά των Ελλήνων διασωστών.

«Όλοι στην Τουρκία μας καλωσόρισαν. Όπου κι αν πήγαμε, όλοι μας αγκάλιαζαν», γράφει ο τουρκικός τύπος μεταφέροντας τις δηλώσεις του κ. Δούκα

Tαυτόχρονα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία και το θέμα της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών.

στιγμιότυπο_οθόνης_2023-02-15_093330_87c64.jpg

Αναφορά στο Τύπο της Τουρκίας γίνεται για στην ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν στην Ελλάδα, περισσότεροι από 60 δήμοι που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, για να σταλούν στην Τουρκία με την υποστήριξη δωρητών. Τα υλικά ταξινομήθηκαν με τη βοήθεια Τούρκων που ζουν στην Ελλάδα και ετοιμάστηκαν να σταλούν στους σεισμόπληκτους.

Ο αντίκτυπος της παρουσίας των Ελλήνων διασωστών κοσμεί τα τουρκικά πρωτοσέλιδα 

Πηγή: ΕΡΤ/ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από https://www.ertnews.gr/