ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αδειάζει το γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό - Έλειπαν ακόμη και πιστοποιητικά θανάτου

Αδειάζει το γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό - Έλειπαν ακόμη και πιστοποιητικά θανάτου

Κορυδαλλός: Σύμφωνα με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη από τη δομή έλειπαν νόμιμα έγγραφα για τους φιλοξενούμενους, όπως οι ατομικοί φάκελοι, ενώ έλειπαν ακόμη και τα πιστοποιητικά θανάτου. 

Ξεκίνησε η μεταφορά σε άλλες δομές των ηλικιωμένων που δεν έχουν συγγενείς και παραμένουν στην δομή-κολαστήριο του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη από τη δομή έλειπαν νόμιμα έγγραφα για τους φιλοξενούμενους, όπως οι ατομικοί φάκελοι, ενώ έλειπαν ακόμη και τα πιστοποιητικά θανάτου.

Αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ακόμη 14 τρόφιμοι του γηροκομείου του Κορυδαλλού θα μεταφερθούν σε συγκεκριμένη δομή της περιοχής με μισθωμένα ασθενοφόρα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι θα μεταφερθούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου τις επόμενες ημέρες η δομή να σφραγιστεί.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση συγγενούς τρόφιμης: «800 ευρώ τον μήνα πλήρωνα. Είχε φαγούρα σε όλο της το σώμα έφερνα κρέμες καλές κρέμες τις έδινα στις νοσοκόμες αλλά πάλι τα ίδια, μηδέν αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία «Κάποιοι είχαν πάει στην αστυνομία και τα είχαν πει. Είχαν δει μία γιαγιά που την τράβαγε η νοσοκόμα μέσα».

Το πόρισμα της αυτοψίας του Συνηγόρου του πολίτη αναφέρει μεγάλες αυξομειώσεις στον αριθμό των φιλοξενούμενων, ενώ τονίζει ότι ενώ στο παρελθόν είχε εκδοθεί εντολή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας από την Περιφέρεια, το γηροκομείο λειτουργούσε κανονικά, καθώς οι αποφάσεις δεν εκτελούνταν, με οδηγία του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/