ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εύα Καϊλή: «Να μην δικαστώ ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά ως μητέρα με παιδί» - Αναμένεται η απόφαση

Εύα Καϊλή: «Να μην δικαστώ ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά ως μητέρα με παιδί» - Αναμένεται η απόφαση

Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της Ευρωβουλευτού αιτήθηκε την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, ενώ υπογραμμίζει ότι αν απορριφθεί το αίτημά τους θα ασκήσουν έφεση.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών σχετικά με το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή.

Ο γνωστός και ως «δικηγόρος του διαβόλου» Σβεν Μαρί που ανέλαβε την υπεράσπιση της Ευρωβουλευτού, αιτήθηκε σήμερα για 3η φορά την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή μίλησε μόνο τρία λεπτά στην ακρόασή της και ζήτησε να μην δικαστεί ως δημόσιο πρόσωπο αλλά ως μητέρα με παιδί. Ωστόσο, οι δικαστές φαίνεται να έχουν αμφιβολίες, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να παραποιήσει στοιχεία βγαίνοντας από τη φυλακή.

Πριν μπουν στην αίθουσα ο νέος δικηγόρος της τόνισε πως το παιδί της την χρειάζεται. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι. Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», είπε.

Σημειώνεται, δε, ότι η σημερινή διαδικασία διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς απουσιάζει ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate.

Ωστόσο, επισημαίνεται από τους δικηγόρους της πολιτικού ότι αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε θα ασκήσουν έφεση.

Παράλληλα, τα περιθώρια στενεύουν για την Εύα Καϊλή καθώς ο σύντροφός της φαίνεται πως αλλάζει τα λεγόμενά του για την εμπλοκή της. Ο ανακριτής πρόσθεσε μια ακόμη κατηγορία σε βάρος της Ευρωβουλευτού, αυτή για συμμετοχή σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Παντσέρι χρησιμοποιούσε την Καϊλή για τα συμφέροντα του Μαρόκο

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Politico, η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε από τον Αντόνιο Παντσέρι ώστε να προωθεί τα συμφέροντα του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τον εισαγγελέα διαφθοράς του Βελγίου, Μισέλ Κλεζ, για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, το οποίο το περιοδικό αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του.

Με βάση το ένταλμα λοιπόν, το Politico σημειώνει ότι η Μαρί Αρενά, η Αλεσάντρα Μορέττι και ο Μαρκ Ταραμπέλα μαζί με τον Κοτσολίνο είχαν δημιουργήσει μια ομάδα που παρουσιάζει τις θέσεις του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, του ατόμου δηλαδή που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και ο οποίος φέρεται πως έχει αρχίσει να «δίνει» ονόματα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις βελγικές αρχές.

Ειδικά για την περίπτωση των συμφερόντων του Μαρόκο, το Politico τονίζει ότι και εκεί ο Αντόνιο Παντσέρι χρησιμοποιούσε δύο πρόσωπα για τις «δουλειές» με τη χώρα της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και την Εύα Καϊλή.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/