ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Περιστατικό bullying σε μικρό μαθητή στο Κολλέγιο Αθηνών – Οι ενέργειες του σχολείου

Περιστατικό bullying σε μικρό μαθητή στο Κολλέγιο Αθηνών – Οι ενέργειες του σχολείου

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων

Η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών – Μποδοσάκειου εντόπισε στις 25 Ιανουαρίου ένα περιστατικό σχολικής βίας και παρενόχλησης μαθητή, από τέσσερις άλλους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές.

Το σχολείο, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, προχώρησε σε όλες τις απαιτητές ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και έλαβε συγκεκριμένα μέτρα, ενημερώνοντας μάλιστα και τον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι ενέργειες που ακολούθησε η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, είναι οι ακόλουθες:

  • Κάλεσε την 25η, την 26η και την 27η Ιανουαρίου τους γονείς όλων των εμπλεκομένων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών- Μποδοσακείου, τόσο του παθόντος, όσο και των υπαιτίων, και τους ενημέρωσε αναλυτικά.
  • Ζήτησε άμεσα από τους δασκάλους των μαθητών, του παθόντος και των υπαιτίων, καθώς και από το λοιπό διοικητικό προσωπικό τις απαραίτητες διευκρινίσεις και εξηγήσεις.
  • Συγκάλεσε εκτάκτως την 27η και την 31η Ιανουαρίου τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών- Μποδοσακείου, ο οποίος και αποφάσισε την άμεση αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές-υπαιτίους ως αυτονόητη παιδαγωγική πράξη ελέγχου και προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη στο μέλλον παρόμοιων απαράδεκτων και επικίνδυνων συμπεριφορών σε βάρος μαθητών και μαθητριών, αλλά και κρούσματα μιμητισμού που προκαλεί η ατιμωρησία. Όμως, δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες, ο νόμος δεν επιτρέπει την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για μαθητές και για μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εν μέσω του διδακτικού-σχολικού έτους, χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εδόθη.
  • Ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και τον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Προχώρησε άμεσα στην αλλαγή και στην τοποθέτηση των μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών-υπαιτίων σε διαφορετικά τμήματα της τάξης, αλλά και των ξένων γλωσσών και των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Ζήτησε άμεσα ακρόαση από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων για να τον ενημερώσει αναλυτικώς και η ακρόαση ήδη έλαβε χώρα.
  • Προσέφερε άμεσα και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στον παθόντα μαθητή, και η Ψυχοπαιδαγωγική Υπηρεσία του Σχολείου μας λαμβάνει παιδαγωγικά μέτρα για όλους τους εμπλεκομένους μαθητές.
  • Εντατικοποίησε έτι περαιτέρω τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε θέματα σχολικής βίας με βάση πάντα τις αρχές και τις αξίες αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης που πρεσβεύει διαχρονικά το Σχολείο μας.
  • Κατέστησε μέρος του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών-Μποδοσακείου μη προσβάσιμο στους μαθητές και στις μαθήτριες και έδωσε τις σχετικές εντολές αυστηρότερης επιτήρησης των χώρων στο αρμόδιο προσωπικό.

Από το Σχολείο ξεκαθάριζαν πως έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιου τύπου απαράδεκτη και επικίνδυνη μαθητική διαγωγή και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους γονείς όλων των μαθητών και όλων των μαθητριών και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας για την πρόληψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.

Πηγή:https://www.newsbeast.gr/