ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δίωξη για κακούργημα στη χήρα του Γιώργου Τράγκα

Δίωξη για κακούργημα στη χήρα του Γιώργου Τράγκα

Διώκεται για ανακριβή και μη δήλωση πόθεν έσχες

Αντιμέτωπη με δυο κακουργήματα είναι πλέον η χήρα του Γιώργου Τράγκα, η οποία θα κληθεί σύντομα να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτή για αδικήματα που αφορούν την περιουσιακής της κατάστασης.

Συγκεκριμένα σε βάρος της ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες κατά το χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2015 αλλά και για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2016 έως το 2019.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε στη χήρα του Γιώργου Τράγκα έπειτα από πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία και διενήργησε σχετική έρευνα διαπιστώνοντας ότι η κυρία Μαρία Καρρά για το χρονικό διάστημα 2012 – 2016 υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ενώ για το διάστημα από το 2016 έως το 2019 δεν είχε υποβάλλει καθόλου τη σχετική δήλωση.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, η κυρία Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε για απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καρρά, ως δημοσιογράφος είχε υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά όπως διαπιστώθηκε είτε δεν τις υπέβαλλε για το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε τις υπέβαλλε και ήταν ανακριβείς.

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και αναμένεται να καλέσει τη χήρα του Γιώργου Τράγκα σε απολογία για τα δυο κακουργήματα. Η κατηγορουμένη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Πηγή:https://www.protothema.gr/