ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση διαφθοράς του Qatar Gate, ο Φραντσέσκο Τζόρτζιαποφυλακίστηκε με τον όρο να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όμως εκείνη παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Η Εύα Καϊλή, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της είχε κάνει πρόσφατα νέο αίτημα αποφυλάκισης, όμως αυτό απορρίφθηκε. Έτσι, τώρα εκκρεμεί η έφεσή της, με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να σχολιάζει: «Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητά τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος πρόσθεσε στο σχόλιό του ότι «η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωσή της». Για να καταλήξει με το ερώτημα: «Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κυρία Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…».

Ελεύθερος ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι, στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Η νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Ο δικηγόρος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του.

Αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες. Εδώ προκύπτει το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν οι βελγικές Αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία», να βάζουν Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες Αρχές δείχνοντας ότι εχει μετανιώσει.

Ο Παντσέρι ισχυρίζεται ότι η Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ - Τι λέει ο Δημητρακόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε νωρίτερα την Πέμπτη ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος τηw Εύας Καϊλή όπου σχολίασε τον ισχυρισμό του Αντόνιο Παντσέρι ότι η ίδια έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ προκειμένου να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

«Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα τα οποία αφορούν παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με ειδική διάταξη, δεν είναι δηλαδή δωροδοκία, δηλαδή πολύ μικρό αδίκημα», επεσήμανε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, παράλληλα επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του εντάλματος που δημοσίευσε το Politico, το οποίο εμφανίζει την Εύα Καϊλή ως πρόσωπο με κεντρικό ρόλο στην υπόθεση Qatar Gate, ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, συντάχθηκε με προχειρότητα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από https://www.newsbomb.gr/