ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδικοί - ΚΔΑΠ: Οδηγίες για να μπορέσουν να πληρωθούν Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Εγκύκλιο με οδηγίες για την πραγματοποίηση πληρωμών στις δομές της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κύκλος 2020-2021, οι οποίες επαναλειτούργησαν μετά τα περιοριστικά μέτρα Νοεμβρίου 2020 και εκ νέου ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων Φεβρουαρίου 2021 για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ.

 

Α. Χρηματοδότηση διαστήματος επαναλειτουργίας, μηνός Ιανουάριου

Για τη χρηματοδότηση του Ιανουάριου 2021 των δομών (ή φορέων που τις λειτουργούν) ιδιωτικού δικαίου (κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα) οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Νοέμβριο, επαναλειτούργησαν τον μήνα Ιανουάριο 2021 και αναστέλλουν εκ νέου τη λειτουργία τους λόγω των κυβερνητικών μέτρων Φεβρουαρίου 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή λόγω κρούσματος / κρουσμάτων, ισχύουν τα εξής:

α) Οι δομές οι οποίες, κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας τους για την περίοδο Νοεμβρίου – Ιανουαρίου επέλεξαν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από τη δράση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της αριθ.123468/20.11.2020 ΥΑ (Β΄ 5157), πληρώνονται για το μήνα Ιανουάριο στο σύνολό του, σύμφωνα με την Υ.Α. αριθ.123468/20.11.2020 ΥΑ (Β΄ 5157) και την οικεία ΚΥΑ της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, 2020-2021».

β) Για τις δομές οι οποίες, κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας τους επέλεξαν να μην χρηματοδοτούνται από τη δράση, η πληρωμή πραγματοποιείται αναλογικά για τις ημέρες λειτουργίας από την έναρξης λειτουργίας αυτών έως και την 31.1.2021 και με βάση το σύνολο των ενεργοποιημένων αξιών τοποθέτησης που ήταν σε ισχύ πριν την έναρξη αναστολής λειτουργίας των δομών τον Νοέμβριο, καθώς και την οικεία ΚΥΑ της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, 2020-2021».

γ) Επισημαίνεται ότι όλοι οι φορείς/δομές θα πρέπει από την ημέρα επαναλειτουργίας τους να έχουν απασχολήσει το αναλογούν προσωπικό για τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.

 

Β. Χρηματοδότηση περιόδου Φεβρουαρίου και μεταγενέστερα

Β.1 Για τη χρηματοδότηση των δομών οι οποίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω των κυβερνητικών μέτρων Φεβρουαρίου 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ή λόγω κρούσματος / κρουσμάτων, έχουν ισχύ οι διατάξεις της αριθμ.123468/20.11.2020 ΥΑ (Β΄ 5157).

Β.2 Για δομές (ή φορείς που τις λειτουργούν), ιδιωτικού δικαίου (κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα), επισημαίνονται τα εξής:

Στην περίπτωση που δομή της ανωτέρω περίπτωσης:

ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω των μέτρων Νοεμβρίου 2020

λειτούργησε το διάστημα Ιανουαρίου 2021 λόγω άρσης των μέτρων, και

εκ νέου αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω των περιοριστικών μέτρων Φεβρουαρίου 2021,

μπορεί να διαφοροποιήσει το καθεστώς συμβάσεων εργασίας του αναλογούντος προσωπικού (από αναστολή σε μη αναστολή και το αντίθετο), αναλόγως της επιλογής που εκτιμά ότι είναι η καταλληλότερη, σε σχέση με τις προβλέψεις της προαναφερόμενης ΥΑ (ειδικά το θέμα της αποφυγής διπλής χρηματοδότησης, βλ. αρ 1, πεδία ββ και βγ) οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.  Επίσης, εφόσον τεθεί σε αναστολή το αναλογούν προσωπικό (για τις ημέρες αναστολής λειτουργίας της δομής), είναι δυνατή η καταβολή του ποσού χρηματοδότησης που αναλογεί στις ημέρες λειτουργίας της δομής για τον μήνα Φεβρουάριο.

Η αριθμ. 20037/16.2.2021 Εγκύκλιος

Πηγή:https://www.airetos.gr